Nieky Holzken opent de Week Tegen Pesten

19.09.2016 09:30
Nieky Holzken en Sander Dekker openden vanmorgen de Week Tegen Pesten. Beeld: ANP Nieky Holzken en Sander Dekker openden vanmorgen de Week Tegen Pesten. Beeld: ANP

“Wees een maatje, geen pestkop.” Met die boodschap opende wereldkampioen kickboksen Nieky Holzken vanmorgen de landelijke Week Tegen Pesten en de antipest-campagne van Cartoon Network.

Kinderen inspireren

Nieky kwam als kind al op voor klasgenootjes die gepest werden. “Op onze school werd vroeger veel gepest. Vreselijk vond ik het.” En dat vindt hij nog steeds. Nieky is dan ook blij dat televisiezender Cartoon Network hem heeft gevraagd een boegbeeld te zijn tijdens de Week Tegen Pesten, vertelt hij aan Metronieuws. “Mensen die gepest worden voelen zich buitengesloten en hebben weinig vrienden. Ik wil kinderen inspireren en hen na laten denken over wat pesten met je doet. Daar zet ik me meer dan graag voor in.”

Eén boodschap

Vanmorgen trapte Nieky de Week Tegen Pesten in het bijzijn van staatssecretaris Sander Dekker af op zijn eigen oude basisschool in Helmond. Eigenlijk wil hij de leerlingen daar maar één ding meegeven, vertelt hij aan Metro: “De een is knap, de ander lelijk, de een is dik en de ander dun, de een heeft grijs en de ander rood haar, maar uiteindelijk stinken we allemaal even erg als we op de wc zitten, haha! Zo is het toch?”

De campagne

Meer weten over de antipest-campagne van Cartoon Network? Klik hier.