Moeder kwaad over woorden in oefentekst van dochter (6): poep, pis en mep

07.12.2017 08:59
moeder-kwaad-oefentekst-poep-pis-mep

Moeder Joyce Stokkermans (33) kon haar ogen niet geloven toen haar zesjarige dochter afgelopen week thuiskwam met een opdracht van school. De oefentekst stond vol met woorden als poep, pis en mep.

“Ik ben naar de juf gegaan en heb gezegd dat ik mijn kinderen zo niet opvoed”, zegt ze tegen De Gelderlander. “Maar ze deed er lacherig over.”

 

‘Waarom is dit zo erg?’

De teksten die het meisje meekreeg, zijn geschreven door kleuterjuf Maike van jufmaike.nl. Zij maakt opdrachten die aansluiten op de leesmethode ‘Veilig leren lezen’, die veel scholen gebruiken. Zelf snapt ze die ophef niet, laat ze aan RTL Nieuws weten: “De verhaaltjes die ik schrijf zijn voor kinderen die pas net kunnen lezen. Kinderen hebben het de hele dag over poep en pis, dus ik zou niet weten waarom dit zo erg is.”

‘Uitdagende, humoristische teksten’

Ook Peter Kock, directeur van de basisschool, heeft niet eerder klachten gehad: “Ik begrijp dat ouders over deze teksten kunnen vallen, maar als school mogen we op zoek zijn naar uitdagende, humoristische en prikkelende teksten.”

 

Lees ook
11x briljante antwoorden van kinderen op schoolopdrachten >

 

‘Ouders inlichten’

Of het gebruik van deze woordjes op jonge leeftijd slecht is voor een kind? Pedagoog Marina van der Wal verwacht van niet. “Dit zijn woorden waar kinderen ongelofelijk van houden op die leeftijd, maar misschien hadden de leraren de ouders wel even kunnen inlichten.”

 

Bron: De Gelderlander / RTL Nieuws

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >