Moeder geeft tips: dit is hoe je het griepseizoen overleeft

30.11.2018 15:25

Gezellig hoor, die decembermaand, maar vaak ook hét moment dat jij (of je kind) ineens een flinke griep te pakken krijgt. Hoe je je tegen die rondzwevende bacteriën kunt weren? Blogger en moeder Amber Leventry geeft tips.

1. Accepteer dat de kans bestaat dat jij (of je kind) ziek wordt

Hoe eerder je accepteert dat je schema’s in de war worden geschopt, het wasgoed zich verdubbelt door snot of spuug en je een paar dagen slecht slaapt, hoe makkelijker het is om voor jezelf of je kind te zorgen als het nodig is. Natuurlijk kun je nog steeds chagrijnig zijn, maar het haalt net dat ‘verrassingselement’ weg.

 

2. Wees lui

Maar dan ook echt lui. Laat je kind z’n favoriete tv-show kijken, neem de tijd om een beetje in slaap te vallen en vecht er niet tegen. Want jullie hebben die rust nodig. 

 

Lees ook
Deze vader haat het griepseizoen: ‘Kotsende kinderen? Ik kan er niet tegen’ >

 

3. Neem voorzorgsmaatregelen

En vooral op de slaapkamer, want niets is erger dan midden in de nacht de lakens van je kind moeten verwisselen. Een wijze vriend leerde mij de volgende truc: leg iets dat geen water doorlaat tussen het kussen en de laken. Leg daar vervolgens nog een kussen op en als je kind dan spuugt, hoef je alleen de bovenste laag eraf te halen. Ook een goeie: zet altijd een emmer klaar en zorg ervoor dat je kind met z’n hoofd iets hoger ligt bij een hevige verkoudheid. 

 

4. Bel gewoon de dokter als het niet goed voelt

Vertrouw vooral niet op etherische oliën of verhalen van andere moeders op Facebook. Maak je je zorgen? Bel dan gewoon de huisarts. 

En, het allerbelangrijkste: blijf ademen. Want je kunt dit.

 

Meer tips lees je hier.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >