‘Mijn kinderen hadden de oppas buitengesloten’

05.09.2022 08:44
oppas buitengesloten Beeld: Unsplash

Je hebt kinderen die zich bij de oppas zo braaf gedragen dat ze uit zichzelf in bed gaan liggen en geen kik geven. En je hebt kinderen zoals die van Inge (39), Bodine (39), Mariël (48) en Josje (36).

Wat zijn ze behulpzaam

Inge (39) is getrouwd en moeder van Thom (10), Gijs (8), Sem (6) en Luuk (1).

“Hartstikke leuk, drie broers die ‘helpen’ bij de verzorging van hun broertje. Vooral toen ze de oppas hadden verteld dat de luiers van Luuk binnenstebuiten moesten omdat hij anders uitslag kreeg op zijn billen. De oppas was onervaren – ik had me wel gerealiseerd dat vier jongens dan een uitdaging vormen, maar we zaten omhoog – en deed wat de oudste drie zeiden, want die kunnen nu eenmaal heel overtuigend zijn. Pas nadat ze Luuk drie keer opnieuw had moeten omkleden, begon het haar te dagen dat ze voor de mal werd gehouden.”

Jij mag niet meer meedoen

Bodine (39) is getrouwd en moeder van Julia (6) en César (4).

“Ik ken mijn kinderen langer dan vandaag, dus ik had onze nieuwe oppas Jaylinn (15) op het hart gedrukt om de eerste keer superstreng voor ze te zijn. Komt goed, beloofde ze, en wij vertrokken rond vier uur ’s middags. Om half zes ging de telefoon. Of er misschien bij een van de buren een reservesleutel lag, want Julia en César hadden besloten dat ze de oppas stom vonden en ze hadden haar buitengesloten. Ik schaamde me kapot.”

Lees ook: Dit kost een oppas gemiddeld >

Waar is dat feestje?

Mariël (48) is getrouwd en moeder van Willem (9) en Jacob (8).

“Onze oppas Leonie (20) vond de jongens zo zoet toen ze aan tafel met z’n tweeën druk zaten te tekenen en knutselen. Dat ze twintig uitnodigingen hadden gemaakt voor een feestje voor alle buurkinderen had ze wel door. Dat ze ze daarna bij het buitenspelen ook daadwerkelijk hadden bezorgd niet. En dus ging om half zes de deurbel en stond het ene na het andere kind op de stoep in de verwachting dat hen een spetterend disco- en pizzafeest te wachten stond.”

Is dit een overval?

Josje (36) is single moeder van Puck (9) en Krijn (4).

“Het is gewoon niet grappig om gebeld te worden door de buren of alles wel goed gaat terwijl je kinderen thuis zijn met de oppas. Terwijl ik net met mijn – overigens bijzonder leuke – date aan mijn tweede mojito zat, schreeuwden Puck en Krijn thuis zo hard dat de buurvrouw zich zorgen maakte. Ze dacht oprecht dat er een gewelddadige overval of iets dergelijks gaande was bij ons thuis. Sindsdien breng ik de kinderen toch maar weer naar mijn ouders als ik een date heb.”

Dit artikel staat in Kek Mama 03-2022.

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.