‘Mijn dochter (5) lijkt sprekend op mijn vreselijke schoonmoeder’

15.11.2018 15:01
Els en Do

Mijn dochter van vijf lijkt sprekend op mijn schoonmoeder, een vreselijke vrouw zonder enige humor. Dochter heeft dezelfde felle blauwe ogen en zwarte haren, en hetzelfde dominante gedrag. Ik ben erdoor geobsedeerd.

ELS & DO: Do’s dochter leek als peuter op tante Margot, de lelijkste vrouw op aarde. Mede omdat ze een snor had. Alix had geen snorretje, maar Do had een kinderfoto van tante Margot gezien, en zag tot haar ontsteltenis vele overeenkomsten.

Niemand hield van tante Margot, ze joeg iedereen weg met haar gesnauw. Zodoende was Do in alle staten als de kleine Alix een andere peuter wegjoeg uit de zandbak. Alix is inmiddels 23, heeft veel vrienden, erg leuk om te zien en bezit geen snor. De combinatie van blauwe ogen en zwart haar gaat door voor een van de zeven schoonheden. Wij tantes zouden ervoor tekenen, met onze muizige haardossen.
 

Lees ook
‘Mijn zoon is een kloon van zijn vader’ >

 

Leuke eigenschappen zoeken

Qua positieve insteek kunt u beter op zoek gaan naar leuke eigenschappen bij uw schoonmoeder dan naar minder leuke bij uw dochter. De grootste criminelen hebben aardige eigenschappen. Dus uw schoonmoeder heeft ze zeker. Bedenk dat uw man er niet was geweest zonder uw schoonmoeder. Het zal uw hart verzachten en uw zorgen verminderen.

Uw dochter is geen kloon van haar oma. Van de 7,6 miljard mensen op aarde is er niet één hetzelfde. Bovendien wordt karakter ook door de opvoeding gevormd. Er is niemand op dezelfde plaats en in dezelfde tijd en in hetzelfde gezin opgegroeid als uw dochter. Tante Margot heeft een liefdeloze jeugd gehad, daar kwam Do later pas achter. Sindsdien zoekt ze haar regelmatig op in het verpleegtehuis. Tevreden kijkt ze toe als de verzorgster het snorretje trimt.
 

De opvoedtantes Els en Do beantwoorden opvoedvragen met een knipoog en stellen zichzelf voor: “Wij zijn geboren voordat de pil was uitgevonden, kwamen ter wereld zonder dat onze ouders daarom hadden gevraagd en werden te hooi en te gras opgevoed. Zelf kregen wij heel bewust kinderen en daarom voelen we tot op de dag van vandaag (ze zijn inmiddels 34, 22 en 20) de plicht hen permanent gelukkig te maken. We kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.”

 

Ook een opvoedvraag? Mail ’m naar elsendo@kekmama.nl

 

Dit artikel staat in Kek Mama 11-2018.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >