‘Meerdere baby’s lopen snijwonden op bij keizersneden’

10.02.2020 10:56
snijwond-na-keizersnede

Het komt regelmatig voor dat baby’s die ter wereld komen middels een keizersnede, een snijwond oplopen. Omdat deze complicatie nooit landelijk werd geregistreerd, weet niemand om hoeveel gevallen het precies gaat. Maar daar komt nu verandering in.

De Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) stelt een onderzoek in, meldt het AD.

 

Schadevergoeding

Eerder schreef de krant al over een Brabants jongetje dat werd geboren in het Eindhovense Catharina Ziekenhuis: hij krijgt zeker 3500 schadevergoeding nadat hij bij zijn geboorte in 2018 een snijwond van vier centimeter op zijn wang opliep. Dit zorgde voor een storm aan reacties op social media, want hij bleek lang niet de enige te zijn met een litteken na een keizersnede. 

 

Lees ook
‘Ik ben trots op mijn litteken: dankzij de medische wetenschap leef ik nog’ >

 

Baarmoederwand

“Het komt niet heel vaak voor, maar de messen zijn vlijmscherp en in bepaalde situaties is de kans dat je het kind raakt wat groter. Bijvoorbeeld als er geen vruchtwater meer is of als de baarmoederwand heel dun of juist heel dik is”, zegt NVOG-voorzitter Jan van Lith tegen het AD. “We gaan nader onderzoeken hoe vaak het voorkomt in Nederland, of en welke verbetermaatregelen mogelijk zijn.” 

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Instagram >