Patricia over toekomstig vriendje van dochter: ‘Ik zal hem adopteren als zoon’

28.01.2022 05:42

Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van Maria (11) en Phaedra (8). Elke vrijdag schrijft ze rake, eerlijke, grappige en vooral herkenbare columns over haar leven en het moederschap.

Ik weet nog goed dat ik middenin de nacht mijn moeder wakker maakte. Ik was een grote puber met een grote bek én een eigen mening. Mijn moeder en ik stonden mijlen ver uit elkaar. Tot haar grote afschuw was het ‘witte-kraagje-donkerblauwe-trui’-principe vervangen door een blote buik. Mijn lievelingsnaveltruitje (zoals grote mensen deze trui noemde) was een groen-wit gestreepte en als ik mijn schouders net iets naar achteren droeg, dan ontblote hij net genoeg mijn buik waar een piercing onder vandaag kwam. Een tweedehands Levi’s 501 maakte mijn outfit compleet.

Ik was 15 jaar oud, de hormonen gierden door mijn lijf en mijn naveltruitjes werden steeds korter. Mijn 501 maakte plaats voor korte rokjes met schotse ruitjes en ik liep volledig Clueless (What’s that? A Dress! Says who? Says Calvin Klein!) door mijn puberleven.
 

Levende posterboy

En toen was daar Bas. Ik kan hem het beste omschrijven als een levende posterboy. De psychische sporen van zijn zware acne waren nog zichtbaar in zijn blonde stijlen haren die nog ietwat onzeker over zijn pretty face hingen. Maar OMG wat was Bas knap. Van lelijk eendje naar mooiste jongen van de school. Wat zeg ik, van de wereld! Bas werkte in de lasergame-hal. Ik en mijn naveltruitje waren daar elke middag te vinden, want ja: ik was verliefd en Bas was dat ook. Op mij notabene. Bas schreef lieve briefjes en we liepen hand in hand.

Maar toen werd Bas verliefd op iemand anders. Het was UIT.
 

Lees ook
Patricia over kinderen op de mond kussen: ‘Tot welke leeftijd is dit oké?’ >

 

Het einde van de wereld

Ik had letterlijk ondraaglijke hartzeer. Zelfs Bon Jovi bood geen uitkomst en radeloos als ik was, zocht ik dus troost bij mijn moeder.

Middenin de nacht stond ik naast haar bed met een ‘dit is het einde van de wereld’-gevoel.

Slaperig zei ze: ‘Weet je hoe ze dat noemen? Kalverliefde. Komt allemaal wel goed, ga nou maar lekker naar bed.’ Ze draaide zich om en viel in slaap.

Kalverliefde? Dit was mijn one and only love. Mijn soulmate. Nooit meer zou ik van iemand anders houden. Hoe kon ze deze everlasting love nou afdoen als kalverliefde?
 

Kalverliefde

Van de week zat ik met mijn oudste dochter te kletsen en ik merk dat de pubertijd steeds dichterbij komt. Ik heb mezelf voorgenomen om haar eerste vriendje te adopteren als zoon.

Wellicht wat overdreven, maar je snapt wat ik bedoel.

Ik dacht na over mijn moeder en ineens besefte ik waarom zij het niet begreep destijds: zij was met haar kalverliefde getrouwd. Dat is namelijk mijn vader…
 

Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van 2 lab baby’s Maria (11) en Phaedra (8). Ze werkte o.a. bij Qmusic en 100% NL. Haar succesvolle podcast serie Let’s Talk About Sex(e) hoor je nu op GoodLIFE Radio. Haar man woont doordeweeks in Zwitserland, wanneer ze probeert kids, werk en girls nights zo goed en zo kwaad te combineren. In haar debuut roman ‘De Lab Baby’ vertelt ze over haar persoonlijke ervaringen met IVF.

 

 

Meer columns van Patricia? Elke vrijdag komt er een nieuwe column op KekMama.nl. Lees hier de eerdere columns.