leer-kind-manieren-anderen-tot-last

Blogger Annie Reneau houdt er niet van om over ouders te oordelen, maar nu ze ziet dat steeds minder kinderen worden aangesproken op hun gedrag, moet haar toch iets van het hart: 'Leer je kind manieren, helemaal als-ie anderen tot last is.'

Het begon allemaal toen ze met haar vijfjarige zoon naar een poppenvoorstelling in de plaatselijke bibliotheek ging, schrijft ze op Scary Mommy.

More content below the advertising

 

'Ze deden niets'

'Na een paar minuten liep een meisje naar de verteller en trok de pop bijna van z'n hand. Hij lachte, hield z'n arm omhoog en ging verder met het verhaal.' Maar toen ze vervolgens begon te springen om bij de pop te kunnen en een andere jongen z'n zinnen óók op de pop had gezet, moest de man zijn voorstelling steeds onderbreken.' Annie vond het storend, maar weet dat kinderen af en toe lastig kunnen zijn. Ze nam hen dan ook niets kwalijk. Wél de ouders, die aan de zijlijn stonden te lachen. 'Ik keek ze aan, maar ze deden niets.'

 

Lees ook
'Waag het niet om mijn kinderen aan te spreken op hun gedrag' >

 

'Blijft hij doorgaan? Dan gaan we weg'

In het theater maakte ze opnieuw iets soortgelijks mee: terwijl kinderen op het podium probeerden te klimmen, lieten hun ouders het gebeuren. 'Ik hou er niet van om over anderen te oordelen, maar ik kan er niet mee leven dat een kind iemands dag verpest en hier niets van wordt gezegd.' Ze vervolgt: 'Natuurlijk zijn er genoeg manieren om kinderen groot te brengen en ik respecteer verschillende opvoedstijlen, maar er bestaat ook zoiets als algemene beleefdheid. Als mijn kind zich niet gedraagt tijdens een voorstelling, spreek ik hem hierop aan. Blijft hij doorgaan? Dan gaan we weg.'

 
Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
kindgebonden-budget

Door een fout bij de Belastingdienst zijn honderdduizenden ouders gedupeerd: zij kregen geen kindgebonden budget, terwijl ze er wel recht op hadden. Het goede nieuws is dat het kabinet het deels zal nabetalen.

Minder leuk voor hen, want dat gaat een tegenvaller opleveren tussen de 375 miljoen en 445 miljoen euro.

More content below the advertising

 

600 euro per jaar

Rest nog wel de vraag: hoe heeft het zover kunnen komen? Komt-ie: de toeslag werd stopgezet als ouders teveel verdienden, maar zou automatisch hervat moeten worden als er weer aan de voorwaarden van de toeslag werd voldaan. Dat is alleen niet gebeurd. Vóór 2015 liepen ouders daardoor elk jaar gemiddeld 600 euro mis. Vanaf 2015 is dat ongeveer 1000 euro. Volgens staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) zijn sinds 2008 ongeveer 300.000 tot 400.000 gezinnen gedupeerd.

 

Lees ook
Het kindgebonden budget: hoe werkt het?

 

Het wordt onderzocht

Het kabinet zal de bedragen die vanaf 2013 te weinig zijn betaald alsnog uitkeren - gewoonlijk vervallen na vijf jaar bedragen waar mensen recht op hadden. Op dit moment wordt onderzocht hoe de terugbetaling moet worden geregeld en hoeveel tijd in beslag gaat nemen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
goudeerlijke-uitspraken-van-kinderen

Eerlijkheid duurt het langst, maar soms kunnen kinderen maar beter níet zeggen wat ze denken. Of wel. En dan mogen wij daar weer kostelijk om lachen.

Dus...

More content below the advertising

 

Was alles in het leven maar zo makkelijk.

 

Wie wil dat nou niet?

 

En. Bedankt.

 

Lees ook
10x waarom deze kinderen nog slimmer zijn dan Einstein >

 

Stiekem wel een applausje waard.

 

Ok. Weten we dat ook weer.

 

En jij maar denken dat je een grapje maakt.

 

Die heeft wat uit te leggen. Of?

 

Ach, wat boeit het ook ;-)

 

Nu al een uitgesproken gevoel voor mode.

Bron: boredpanda

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >