Juf Irene: ‘Haar moeder verkocht me een klap in mijn gezicht’

27.09.2022 08:32
De juf

Juf Irene is dol op haar school, zelfs als het zo z’n uitdagingen met zich mee brengt, met zowel leerlingen als hun ouders. Maar soms zou ze wel eens willen wisselen naar een rustiger dorpsschooltje.

Irene (49) is juf in groep 4.

“Ik ben dol op onze school, midden in een zogenaamde slechte wijk. Dat brengt zo z’n uitdagingen met zich mee, met zowel leerlingen als hun ouders. Maar het is ook enorm dankbaar werk. Als ik een kind kan helpen het beste uit zichzelf te halen, omdat ik weet dat dat thuis niet gebeurt, voel ik me zo voldaan. Maar soms denk ik: waarom niet gewoon een baan op een leuk dorpsschooltje?

Lees ook – De juf: ‘Ik vroeg aan Sterres vader of hij haar echt niet in huis kon nemen tijdens de vakantie’ >

Een klap

Bijvoorbeeld wanneer de problemen met bepaalde ouders zich opstapelen, zoals met Jessica, de moeder van Kayleigh. Keer op keer stond ze al tegen me te schreeuwen, er deugt eigenlijk nooit iets van wat ik doe. Ik ga er allang niet meer op in, dat laat ik over aan de instanties waarmee het gezin wordt omringd. Maar onlangs was Jessica nog bozer dan anders en ik weet oprecht niet waarom. Dat legde ze ook niet uit, ze kwam gewoon naar me toe en verkocht me een klap in mijn gezicht. Ik stond echt perplex, wist niet hoe ik moest reageren.

Achteraf barstte ik in huilen uit. Niet vanwege de pijn, maar vanwege het onrecht. Ik werk heel hard, ook voor Kayleigh, om haar te geven wat ze nodig heeft. Ik ga voor mijn leerlingen door het vuur. En dan dít?

Aangifte

De directeur vind dat ik aangifte moet doen, maar dat doe ik niet. Deels vanwege Kayleigh, zij heeft het al zwaar genoeg. En deels omdat Jessica’s nieuwe vriend aan K1 fighting doet. Ik weet dat dat geen reden zou moeten zijn, maar ik blijf dan toch liever onder de radar.”

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.