Je kind leren typen: welke typecursussen zijn er?

09.04.2019 19:32
kind-leren-typen-typecursussen

De laatste jaren knallen de typecursussen voor kinderen als paddenstoelen uit de grond. Maar hoe selecteer je in dat enorme aanbod nu de beste? Met behulp van Business Insider zetten we er een paar op een rij.

Wanneer?

Van het schrijven van een spreekbeurt tot het maken van huiswerk: steeds vaker gebeurt het op een computer. Als je kind dan moeiteloos blind én met tien vingers typt, kan-ie zich beter op de inhoud concentreren. De meeste kinderen beginnen in groep 6 met een typecursus, maar het kan natuurlijk ook zijn dat je kind er al eerder (of juist later) klaar voor is.

 

Cursussen

Blind typen kan je alleen leren door veel te herhalen. Cursussen dragen hier op een speelse manier aan bij, helemaal omdat ze vaak in ‘gamevorm’ zijn gegoten. Zo moet je bij TypeTopia een planeet redden, is je kind bij LOI Kidzz een spion en moet je bij Ducktypen de Duckstadkrant samenstellen. Bij Pica Typen maak je een wereldreis en krijg je les over landen, dieren en cultuur. Ticken heeft na elke les een losse game. 

De prijzen van de cursussen lopen nogal uiteen: tussen de 69 en 169 euro. Net zoals de duur, want waar je bij Ticken al in zes weken klaar kan zijn, duurt LOI Kidzz twintig weken. Wil je per week weten hoe je kind het doet? De meeste aanbieders sturen elke week een rapport.

 

Tip

Vind je zo’n cursus wat aan de dure kant, dan kan het schelen om te wachten tot begin van het schooljaar: veel organisaties strooien dan met kortingen. Ook krijg je weleens korting als een broertje of zusje ook meedoet.

Meer informatie over bovengenoemde cursussen vind je hier.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >