Hanneke krijgt door haar bewegelijke baby geen seconde de kans om een luier te verwisselen. De komende weken test ze of het met de nieuwe luiers van Zwitsal makkelijker gaat. Wil je meetesten met Hanneke? Geef je dan ook op.

“We gaan terug naar een jaar geleden. Daar stond ik, in de babykamer, met mijn dikke buik. Op het laatst liep ik elke avond voor het slapengaan even een rondje. Met mijn ogen dicht genoot ik van de heerlijke geur van babyshampoo. Ik deed het bij allebei m’n zwangerschappen, omdat ik beide keren niet kon geloven dat er binnen een aantal weken een échte baby op die commode zou liggen. En ook nog eens de mijne!


Nogal een uitdaging, dat verschonen

Nu sta ik natuurlijk nog steeds elke dag in de babykamer, maar iets minder vreedzaam dan in mijn dagdroom. Het verschonen van mijn zoon kan soms namelijk best een uitdaging zijn. Hij rolt op z’n buik, worstelt zich los en geeft me geen seconde de kans om die volle luier af te doen, laat staan er een nieuwe om te krijgen.

Maar ik geef me niet zomaar gewonnen. Helemaal niet omdat er een nieuwe luier op de markt is die ik mag uitproberen: de Zwitsal luier. De luier belooft zijdezacht te zijn, comfortabel, langdurig droog en wordt geleverd inclusief geurbuiltje.

Mijn 5 tips over babyverzorging

 1.  Zorg dat je een paar liedjes paraat hebt: zingen leidt af.
   
 2. Ik gebruik de nieuwe Zwitsal luiers omdat ze zo zacht en comfortabel zijn.
   
 3. Klinkt misschien gek, maar ga niet te vaak in bad. Twee keer in de week kan net zo goed en droogt de babyhuid niet uit.
   
 4. Ga voor zeepvrije producten als je kind snel plekjes in z’n gezicht krijgt of droge plekken in zijn elleboog of knieholte.
   
 5. Werkt liggend verschonen op z’n rug echt niet meer? Leer jezelf aan de luier om te krijgen als je baby staat. Maak de billen schoon als je baby nog ligt, maar laat hem vervolgens staan om de schone luier om te doen. Scheelt mij enorm veel stress.
   

Word Zwitsal insider

Ik ben benieuwd hoe jij dit aanpakt, helemaal als je net zo’n beweeglijk exemplaar hebt als ik.  Daarnaast ben ik op zoek naar moeders die samen met mij de Zwitsal luiers willen uitproberen. Blijven ze droog? Vind jij ze ook zo zacht en vindt je kind ze comfortabel? Meld je aan om Zwitsal insider te worden, ontvang een prachtig pakket met de luiers en andere goodies en dan kunnen we samen testen. Heb je de allerleukste foto’s, dan win je zelfs een fotoshoot voor kind. Dus meld je aan!”

Hanneke (31) is moeder van twee jongens. Sinds 2013 heeft ze haar eigen blog, Fitte vrouwen.

falende ouders

Niemand is perfect. Ook ouders niet, zo bewijzen deze hilarische momenten op Buzzfeed.

We doen ons best...

En proberen ze goed op te voeden....

 

Wait, stop! #nevermind #toolate #pottytraining #parentingfail #dadfail #donttellmom

Een bericht gedeeld door Phil Yeh (@philyeh) op

 
 

...maar dat lukt niet altijd

 
 
 
 

Soms hebben we íets teveel balgevoel...

 

...of last van de zwaartekracht

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

geruzie kinderen stoppen
Beeld: Unsplash

De New Yorkse moeder Vered wilde altijd al drie kinderen. Die wens ging in vervulling, maar het continue geruzie van het stel kan ze missen als kiespijn. Zo maakte ze daar korte metten mee.

Vered schrijft op Scary Mommy hoe ze geniet van haar drie kinderen – tenzij ze aan het schreeuwen, slaan, duwen, schoppen, knijpen, schelden, zeuren en krabben zijn. Vered’s stresslevel schiet dan meteen omhoog en ze beschrijft hoe ze dan in een tweestrijd staat: ‘Moet ik de jongste verdedigen? Ze allemaal straffen? Ze een time-out geven? Het speelgoed waar ze om strijden afpakken? Ze hun excuses laten aanbieden? Ze in aparte kamers laten spelen?’

 

Niet ingrijpen

Vorig jaar liep het geruzie onderling echt uit de hand en zocht Vered hulp bij Tovah Klein, directeur van het Barnard College Center for Toddler Development. Deze specialist raadde haar simpelweg dit aan: ‘Laat de kinderen het zelf uitvechten. En als je daar niet bij wilt zijn, stuur ze dan naar hun kamer om de ruzie te beslechten.’ Volgens Klein werkt het juist averechts om als ouder in te grijpen in een ruzie: dan verandert namelijk de dynamiek en worden onbedoeld de kinderen tegen elkaar opgezet. Trek je je als ouder terug uit de ruzie, dan zullen de kinderen juist uiteindelijk samen een band krijgen.   

 

Lees ook
PERSOONLIJK: Deze ouders hebben altijd gillende ruzie op vakantie >

 

Uitgeput en overstuur

Vered schrijft hoe ze deze nieuwe aanpak thuis uitprobeerde. Tijdens de eerste ruzies moest ze echt op haar tong bijten: ‘Ik realiseerde me toen pas hoe vaak ik me met het gekibbel had bemoeid, en hoe veel energie me dat gekost had, waarna ik uitgeput en overstuur was. Terwijl de kinderen tien minuten later alweer samen speelden en alles vergeten waren.’ Vered paste haar tactiek aan. ‘Als ik ze zag ruziën, zei ik: ‘Jullie mogen ruzie maken, maar niet waar ik bij ben.’

 

Laat ze met rust

Vered: ‘Zonder mij  als cruciale speler werd het ruziën ineens een stuk minder interessant voor ze.  Het intrigeerde me: wat kunnen ouders doen om hun kinderen onderling een gezonde en liefdevolle band te laten krijgen? Het antwoord: ze met rust laten. Is er helemaal geen ruzie meer in huis? Absoluut niet. Maar nu ik er geen deel meer van uit maak, gaan de ruzies veel meer over de aanleiding zelf. En vechten om een lichtzwaard is nou eenmaal minder interessant dan ruziën over mijn liefde en aandacht.’

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >