Sara van Gorp

Sara van Gorp is moeder van zoons Ko (8) en Toon (3) en hoofdredacteur van Kek Mama.

Drie keer wat anders uit de kast trekken omdat Toon vrij duidelijke ideeën heeft over zijn outfit? Geen probleem. Het scheelt wel dat hij dat doet met commentaar als: ‘De onderbroek die jij voor mij hebt uitgekiest (hij is drie hè mensen, de vervoegingen komen nog goed) vind ik saaaaai.’ En als hij vervolgens een stuk peperkoek met salami wil en dat nog opeet ook, snap ik ineens wel dat een zwart-witte onderbroek in zijn ogen nogal gewoontjes is.
 

'Mama, ik heb een probleempje'

Als hij roept ‘Mama, ik heb een probleempje’ nadat hij een halve bak yoghurt over de bank heeft gekieperd, vind ik dat schattig. Zonder morren haal ik het zoveelste doekje eroverheen. (Intussen kan ik niet wachten een nieuwe bank te kopen als de fijne motoriek wat is bijgestuurd. En dan kun je denken: yoghurt eten op de bank, je bent GEK geworden. Maar ach, pick your battles.) Laatst was ik een keer echt geïrriteerd omdat er een fikse klodder mayo met ratatouille op een stoffen stoel belandde terwijl we ergens op bezoek waren. Maar dan smelt ik toch als Toon nadat ik het heb opgeruimd uitgelaten zegt: ‘Mama, jij bent een held.’
 

Gekrijs maakt me gek

Het enige waar ik echt niet tegen kan is het aanhoudende roepen, gillen, schreeuwen. Of het nou is omdat ze elkaar door het hele huis hondje spelend achterna zitten. Of dat ze steeds met precies dezelfde raceauto / iPad / stuiterbal willen spelen (dat er viereneenhalf jaar tussen zit, maakt niks uit heb ik gemerkt) en met veel kabaal blijven duwen en trekken. Lol of ruzie, gekrijs maakt me gek. Dan kan ik van het ene op het andere moment heel hard gillen: ‘Jongens, en nou OP-HOU-DEN.’. En weet ik: het volume hebben ze niet van een vreemde. Amai.
 

In Kek Mama 01-2018 lees je hoe Joan bij het uitdelen van geduld duidelijk niet vooraan stond en daar schrijft ze heel geestig overHet nummer koop je hier.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

aan wintertijd wennen kind
Beeld: Pixabay

De overgang van zomer- naar wintertijd (de klok gaat een uur terug) kan er voor kinderen flink inhakken. Daarom een paar handige tips.

Opdat je kind niet al om 5 uur 's ochtends naast je bed staat.

 

Langzaam wennen

Probeer een paar dagen voordat de wintertijd ingaat de bedtijd van je kind elke dag met 5 à 10 minuten te verlengen. Je past op deze manier het slaapschema stukje bij beetje aan en zo wennen kinderen makkelijker aan het nieuwe ritme - en slapen ze misschien toch dat uurtje langer door. De maaltijden steeds een paar minuten uitstellen kan trouwens ook helpen.

 

Lekker donker

 

Kinderen worden vaak wakker omdat het licht wordt in de kamer, maar met goede gordijnen kun je het langer donker houden.

 

Lees ook
Zomertijd: hoe bereid je je kind erop voor? >

 

Hou het rustig

Ga tegen de avond niet nog allerlei (drukke) fratsen uithalen om je kind nog vermoeider te maken: hou het rustig, praat met een zachte stem en dim die lampen in de woon- en slaapkamer. Die hysterische kiekeboe-spelletjes kunnen morgen weer.

 

Iets langer in bed blijven

Is je kind oud genoeg, spreek dan samen af dat hij nog een tijdje rustig in bed blijft liggen als-ie vroeg wakker wordt. Laat 'm een boekje lezen, muziek luisteren of een simpel spelletje doen. Zo dendert je kind niet meteen de slaapkamer uit, maar hoeft hij ook niet meer verplicht z'n ogen dicht te doen - en jij pakt mooi nog wat extra slaap mee.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kinderboeken vreemd

Al heeft je kind vast geen idee, de dubbelzinnigheid van deze kinderboeken is zo opvallend dat jij ze liever in de kast laat staan.

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen...

 

Misschien was 'Kitty' beter geweest

 

Rillingen krijg je ervan

 

En wáárom zou je je kind dit precies willen leren?

 

Lees ook
6x fijne boeken van bestsellerauteur Mariëtte Middelbeek >

 

Een beetje flauw, wel grappig

 

Brrrr

 

Daar is-ie weer: Dick

 

Niet zo onschuldig als het lijkt

 

Ietwat ongelukkig gekozen...

 

Stalker George

 

En dan die tekening erbij...

 

Ook hier hadden de tekenaars vast iets anders bedoeld

Bron: Bored Panda
 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >