Sara van Gorp

Sara van Gorp is moeder van zoons Ko (8) en Toon (3) en hoofdredacteur van Kek Mama en VIVA Mama.

Drie keer wat anders uit de kast trekken omdat Toon vrij duidelijke ideeën heeft over zijn outfit? Geen probleem. Het scheelt wel dat hij dat doet met commentaar als: ‘De onderbroek die jij voor mij hebt uitgekiest (hij is drie hè mensen, de vervoegingen komen nog goed) vind ik saaaaai.’ En als hij vervolgens een stuk peperkoek met salami wil en dat nog opeet ook, snap ik ineens wel dat een zwart-witte onderbroek in zijn ogen nogal gewoontjes is.
 

'Mama, ik heb een probleempje'

Als hij roept ‘Mama, ik heb een probleempje’ nadat hij een halve bak yoghurt over de bank heeft gekieperd, vind ik dat schattig. Zonder morren haal ik het zoveelste doekje eroverheen. (Intussen kan ik niet wachten een nieuwe bank te kopen als de fijne motoriek wat is bijgestuurd. En dan kun je denken: yoghurt eten op de bank, je bent GEK geworden. Maar ach, pick your battles.) Laatst was ik een keer echt geïrriteerd omdat er een fikse klodder mayo met ratatouille op een stoffen stoel belandde terwijl we ergens op bezoek waren. Maar dan smelt ik toch als Toon nadat ik het heb opgeruimd uitgelaten zegt: ‘Mama, jij bent een held.’
 

Gekrijs maakt me gek

Het enige waar ik echt niet tegen kan is het aanhoudende roepen, gillen, schreeuwen. Of het nou is omdat ze elkaar door het hele huis hondje spelend achterna zitten. Of dat ze steeds met precies dezelfde raceauto / iPad / stuiterbal willen spelen (dat er viereneenhalf jaar tussen zit, maakt niks uit heb ik gemerkt) en met veel kabaal blijven duwen en trekken. Lol of ruzie, gekrijs maakt me gek. Dan kan ik van het ene op het andere moment heel hard gillen: ‘Jongens, en nou OP-HOU-DEN.’. En weet ik: het volume hebben ze niet van een vreemde. Amai.
 

In Kek Mama 01-2018 lees je hoe Joan bij het uitdelen van geduld duidelijk niet vooraan stond en daar schrijft ze heel geestig overHet nummer koop je hier.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >