In samenwerking met Kek Mama

“Ik ben fulltime bezig met de vlogcarrière van mijn kind”

09.10.2020 08:55

Ken je dat; je kind die uitgebreid vloggend aan de camera zijn of haar talenten laat zien? Terwijl jij moet opletten dat je niet per ongeluk in beeld komt als je nét de badkamer uitkomt. Of zelfs als levend statief gebruikt wordt. Deze moeders zijn het inmiddels wel gewend. Hun kind is veel te zien in succesvolle vlogs. Hoe gaan zij daar eigenlijk mee om?

Sandra (34) is moeder van Ella (8).Youtube kanaal: Ella Kasumovic. Ella doet mee aan Vlogmasters.

 

 

Stress en blijdschap

Sandra: “Ik ben enorm verbonden met Ella en haar vlogs. We zijn steeds samen op zoek naar leuke concepten, vernieuwingen en toffe dansjes. Het leuke is dat we nooit met een script werken, maar steeds ons gevoel volgen. Naast het creatief werken heb ik toch ook vaak stress. Ik baal er namelijk ook van als een Youtube video minder goed gaat en ben ook blij als we het bijzonder goed doen. Dit nooit om de winst te halen (bijna al onze video’s hebben copyright), maar echt om erkenning en waardering te krijgen omdat je het goed doet.”

 

Fulltime bezig

Ik heb een echte momager. Ik ben dan ook fulltime bezig met haar opdrachten, video’s, haar danslessen, social media en shoots. Daarnaast ben ik ook de mama die soms streng is bijvoorbeeld met schoolwerk. Het is wel superdruk om alles voor elkaar te krijgen naast mijn gewone baan. Maar ik geniet ervan. En Ella ook, dat is het belangrijkste.”

Marloes (37) is moeder van Guy (5):

Guy is veel zichtbaar op het kanaal van bekende YouTuber Kalvijn. Verder is Guy ook aan het strijden om de titel Vlogmaster 2020.

 

Camera’s

Marloes: “Ik zie mijzelf niet echt als een vlogmoeder. Het filmen doen we wanneer het uitkomt. Spelenderwijs. Alles gaat in goed overleg en ons motto is: ‘we zien het allemaal wel.’ Dit is dus nu ook plots een zin die Guy vaak zelf veel al uitspreekt. Ik vind het geweldig om te zien welke ontwikkeling Guy doormaakt. Waar hij eerst terughoudend was naar een grote camera, vraagt hij nu, aan de cameraman of hij zelf een stukje mag filmen. Guy en zijn broers experimenteren veel met een VTech vlogcamera. Gaaf om te zien hoe snel ze dat onder de knie hebben. Vorige week hoorde ik Guy een vlog openen met: ‘Welkom bij deze vlog met dames en heren’.

 

Bekend zijn

Door zo nauw betrokken te zijn bij dit wereldje kan ik mijn kinderen leren wat de voor- en nadelen zijn van bekend zijn. Ik kan ze leren dat het niet om het aantal views gaat, maar dat je plezier hebt in hetgeen je doet. Ook leren ze nu al dat negatieve reacties erbij horen. En dat deze vaak anoniem en niet gegrond zijn. Ze leren dat je mag zijn wie je wil zijn. Mijn enige taak is toezien dat Guy plezier heeft in wat hij doet. De dag waarop er een stukje gefilmd werd met Rico Verhoeven en Anna Nooshin voor de clip Legend for life ging ik bijvoorbeeld mee. Dit voelt dan echt als een dagje uit samen met Guy en Kalvijn. Ik zie tijdens zo’n dag een Guy die niet verandert wanneer de camera draait. Dit is voor mij het belangrijkste. Guy is leuk om wie hij is en moet vooral zo blijven. Aan het einde van de dag zegt Guy vaak tegen Kalvijn: ‘bedankt voor het oppassen’.”

 

Wie wordt Vlogmaster 2020?

Is jouw kind ook zo’n fan van vloggen of vlogs kijken? Ga dan gauw naar https://www.vlogmasters.nl/. Hier kan je kind stemmen op dé Vlogmaster van 2020 of zelf een te gekke vlogvideo uploaden met een gave prank, move of een ander tof idee. Wie weet wordt hij of zij óók Vlogmaster. Naast een tof Vtech KidiZoom pakket kan je kind ook een ontmoeting winnen met zijn of haar lievelings YouTuber en met diegene een video opnemen.

 

Winnen: camera en green screen klaar? Vloggen maar

Met VTech KidiZoom Vloggercam wordt vloggen kinderspel. Kinderen maken de coolste vlogs met meer dan 20 geanimeerde achtergronden. Inclusief green screen, statief, polsbandje, 2.4 inch kleuren lcd-scherm en flip-up lens om selfies te maken. Van vliegen tot onzichtbaar worden, het kan allemaal. Kek Mama mag ook vijf VTech Kidizoom Vloggercams weggeven. Kans maken? 

 

 

(function(b,o,n,u,s){var a,t;a=b.createElement(u);a.async=1;a.src=s;t=b.getElementsByTagName(u)[0];t.parentNode.insertBefore(a,t);o[n]=o[n]||[]}) (document,window,’_qual_async’,’script’,’//meedoen.kekmama.nl/kit/qualp.2.min.js’);
_qual_async.push([‘createIframe’, ‘qualifio_insert_place_833190’, ‘meedoen.kekmama.nl’, ’20’, ‘4C707842-7F36-4D71-83B6-3E0C3C3F1C7D’, ‘100%’, ‘1200’, ”, ”, ”, ‘max-width:1000px;margin:0 auto;’]);