Het Groot Nederlands Knuffelboek: mooie plaatjes van kind en knuffel

20.01.2016 11:11
Fotografie: Nick van Ormondt Fotografie: Nick van Ormondt

Kinderen en hun knuffels, een hechtere vriendschap bestaat er soms niet. SBS6-presentatrice Gallyon van Vessem vond dat het tijd was voor een boek over dit thema. In het Groot Nederlands Knuffelboek, een voorleesboek voor kinderen tussen de 2 en 10 jaar oud, zal ze honderd kinderen portretteren met hun knuffel.

Gallyon is ontzettend druk met alle voorbereidingen, maar had gelukkig even de tijd om ons te woord te staan. ‘Komende dagen fotograferen we honderd kinderen met hun knuffel. Kinderen die geadopteerd zijn, een multiculturele achtergrond hebben of juist oer-Hollands zijn. Maar we portretteren ook kinderen uit gebroken gezinnen, kinderen met een onbezorgde jeugd en kinderen waarvan de ouders het financieel niet makkelijk hebben. Kinderen in alle soorten en maten die één ding gemeen hebben: de onvoorwaardelijke liefde voor hun knuffel.’

Niet in de wasmachine

Gallyon wist al snel dat ze een boek wilde maken over dit thema. ‘Een knuffel geeft troost op de verdrietige momenten, geeft zelfvertrouwen bij onzekerheid en is het meest doorleefde ‘ding’ in huis. Én een knuffel mag beslist niet in de wasmachine’, lacht ze.

Dat is toch leuk

Het Groot Nederlands Knuffelboek verschijnt begin mei. Overigens is Gallyon nog op zoek naar een paar kinderen die graag met hun knuffel op de foto willen op zondag 31 januari. Iets voor jouw kind? Stuur dan de naam van je kind en de knuffel naar knuffelboek@outlook.com. Vertel er ook bij waarom deze knuffel zo belangrijk is voor je kind. Je mag ook foto’s meesturen, maar dat hoeft niet. De shoot zal plaats vinden bij Nick van Ormondt in Halfweg.

Mocht je nu nog niet om zijn, kijk dan vanavond om 22.55 uur naar Shownieuws om meer over het knuffelboek te weten te komen.