In samenwerking met Kek Mama

Help! Mijn kind wil niet ontbijten

14.05.2019 18:33

Of je nu hoog of laag springt, je kind weigert ‘s ochtends ook maar één hap te nemen. Wat kun je hieraan doen? Kek Mama geeft tips. 

1. Laat je kind meebeslissen

Oké, drie zakken drop als ontbijt is natuurlijk wat overdreven, maar je kunt je kind wel opties aanbieden. Waar heb je vandaag trek in: brood, yoghurt of havermout? Zo geef het ontbijt niet direct een negatieve lading (je móet eten wat de pot schaft) en krijgt-ie het gevoel dat zijn mening er ook toe doet.

 

2. Bied kleinere porties aan

Zo’n enorm bord voor de neus van je kind kan misschien afschrikken: kleinere porties kunnen makkelijker zijn om op te eten. Maak ze elke dag een beetje groter, tot je de juiste hoeveelheid hebt bereikt.

 

3. Geef het goede voorbeeld

Een inkopper misschien, maar toegegeven: door die chaotische ochtenden kan het ontbijt er voor jezelf onbewust bij inschieten. Als je als ouder laat zien dat ontbijten goed voor je is en het zelfs leuk kan zijn, zal je kind dat ook eerder aannemen. Goed voorbeeld doet immers volgen ;). 

 

4. Neem de tijd

Zet desnoods je wekker een halfuurtje eerder zodat jullie rustig aan de ontbijttafel kunnen opstarten. Kan lastig zijn, logisch, maar een rustig begin van de dag is ook voor jezelf fijn.

 

5. Maak het gezellig aan tafel

Van vrolijk bestek tot broodbeleg in de vorm van een smiley: maak van het ontbijt een moment om naar uit te kijken. De nieuwe Quaker Kids Crunchy Mix-Up kan daar heel goed bij helpen: ga op zoek naar eekhoorns, vang beren en ontdek olifanten tussen de knapperige havermout. En dan is dit ontbijt ook nog rijk aan vezels, zonder kunstmatige geur- kleur- en smaakstoffen én bevat het 40 procent minder suiker dan andere ontbijtgranen voor kinderen. 

De Crunchy Mix-up’s zijn verkrijgbaar in twee smaken: aardbei en chocola. Zo weet je zeker dat er wat lekkers voor je kind bij zit. 

Advertisement