Heeft je kind astma? Dan kan de online zorg ‘Luchtbrug’ een hele verademing zijn. 5 Redenen waarom deze persoonlijke tool voor astmatische kinderen zo handig is.
Lees verder onder de advertentie
Minder ziekenhuisbezoeken, maar meer zorg. Via Luchtbrug staat je kind continu onder controle van de behandelend arts, maar hoeft hij minder vaak naar de periodieke controles in het ziekenhuis. Gaat het even minder goed? Dan stuur je gemakkelijk een berichtje naar het behandelteam. Meer tijd voor leuke dingen dus, en minder schoolverzuim door vervelende ziekenhuisbezoeken. Iedereen kan er gebruik van maken, zolang het ziekenhuis en de behandelend arts zijn aangesloten bij Luchtbrug.
Beter afgestelde medicatie. Continu online vinger aan de pols bij je kind, betekent nauwkeurig afgestelde medicatie. Pasten jullie de pufjes of pillen eerder misschien aan na een bezoek aan het ziekenhuis; nu kan de arts op elk moment de medicatie en dosering wijzigen, doordat hij altijd op de hoogste is van de gesteldheid van je kind. En: iedereen kan meekijken, als je wilt. Dus ook de huisarts, leerkracht – of zelfs oma, mocht er een logeerpartijtje op de planning staan.
De dokter is makkelijk bereikbaar. Hoezo, vier keer per jaar naar het ziekenhuis om de dokter te spreken? Bij vragen stuur je gewoon een appje naar het astmateam in het ziekenhuis. Of de dokter jou, als daar een reden voor is.
Duidelijk inzicht in het beloop van de astma. Voor de arts, voor jou, én voor je kind. Het beloop van zijn astma kun je online inkijken, evenals het individuele behandelplan. Daarin staat informatie over de medicatie, doelen en een actieplan in geval van klachten.
Altijd zorg bij de hand via de bijbehorende app ‘Astmaatje’. Handig voor jou als ouder om informatie bij te houden. En voor kinderen van twaalf tot achttien jaar, is het mogelijk zélf inzicht te krijgen in het beloop van hun astma. De gratis app ‘Astmaatje’ stuurt een herinnering wanneer het weer tijd is om de Astma Controle Test (ACT) in te vullen. Daar komt vervolgens een grafiek uit, die duidelijk maakt hoe de astma van je kind ervoor staat, en of het nodig is om meer, of juist minder medicijnen te gebruiken. Wordt je kind dus nog zelfstandig van ook, én hij leert zijn astma beter begrijpen. Ook handig: het is meteen een mooi document om spreekbeurten en werkstukken op te baseren.
‘Astmaatje’ is gratis te downloaden, en geschikt voor Android en iOS.
*: Luchtbrug is ontwikkeld in het Radboudumc.
Zinnige zorg
VGZ zet zich al jaren in voor zinnige zorg: initiatieven die de zorg beter maken voor patiënten. Het online astmazorg programma Luchtbrug is daar een mooi voorbeeld van, hier lees je meer over de verschillende initiatieven.
Als ouder probeer je alles zo goed mogelijk te doen voor je kind. Maar wat als je goede intenties onverwacht botsten met de – soms bijzondere – schoolregels? Isa ontdekte dit op de harde manier toen een onschuldige waterfles voor drama zorgde.
Anouk is trotse echtgenote van Erwin en mama van vier meiden: Aurélie (10), Emeline (8), Vieve (7) en Lilou (4). In hun levendige huishouden is het soms één en al chaos, maar liefde, gelach en spontane dansfeestjes voeren steevast de boventoon. Anouk deelt vol enthousiasme haar avonturen in het ouderschap.
Schoonmoeders: je kunt niet zonder ze, maar soms halen ze ook het bloed onder je nagels vandaan. Zeker als ze, met de beste bedoelingen, over je grenzen heen walsen. Maria kon haar ogen niet geloven toen haar baby na een dagje bij oma met gaatjes in haar oren thuiskwam.
Wat als je tegelijkertijd zwanger blijkt te zijn met je schoonzus, maar hun kindje niet levensvatbaar blijkt te zijn? Geluk en verdriet gaan hand in hand, ervaarde Natascha aan den lijve.
Kinderen slepen hun knuffel overal mee naartoe. Ze slapen met hun lievelingsbeer en troosten zich ermee bij verdriet. Maar wist je dat sommige ouders de knuffels van hun kind regelmatig opbergen in de vriezer? De reden is verrassend.
Bizarre, hormonale of gewoonweg crazy aankopen. We doen ze allemaal weleens. Wekelijks vertelt een moeder aan Kek Mama over haar grootste, duurste of vreemdste miskoop. Deze keer Chantal (35) die een dure winterjas kocht voor haar dochter.