Hanneke weigert te helpen op school van haar zoon: “Ik heb er geen zin in”

25.01.2017 10:05
hanneke-weigert-helpen-school-zoon

Klassenmoeder, schoolreishulp of luizenpluizer zijn: Hanneke Mijnster (tekstschrijfster en moeder van twee) peinst er niet over. Voor school doet ze écht helemaal niets. Op RTLnieuws.nl schrijft ze hier een openhartige column over.

Hanneke: “Het zijn vooral ook altijd dezelfde moeders die hun snor drukken. Zo één ben ik er dus.”
 

‘We moeten al zóveel’

“Ik heb er gewoon geen zin in”, schrijft ze. “We moeten al zóveel! Broodtrommels, werk, boodschappen, eten koken (en niet meer kant-en-klaar natuurlijk, nee, maaltijdboxen moeten we), 54 wasjes per week, sporten, sociaal doen, netwerken, ontwikkelingen volgen, verjaardagen van de kinderen van je vriendinnen onthouden, cadeautjes kopen en als het even kan op tijd naar bed.”
 

‘Flinke aversie’

Toen Hanneke nog een vaste baan had, kon ze dat als geldig excuus gebruiken. Maar nu ze freelancer is, is er geen ontkennen meer aan: ze is gewoon niet graag op school (“Je kunt gerust spreken van een flinke aversie”) en volgens haar hebben écht wel meer ouders daar last van. “De luie liberaal in mij zou het liefst de schoolhulp afkopen. Verdubbel die paar tientjes schoolgeld en werk samen met een professionele kinderopvang bijvoorbeeld. Daar wemelt het van de creatievelingen boordevol motivatie.”
 

Lees hier de hele column van Hanneke.