Handig: app voor kinderen met gescheiden ouders

06.11.2016 14:37
Beeld: Getty Beeld: Getty

Het is niet makkelijk voor kinderen met gescheiden ouders. Ze blijven met veel vragen zitten en hebben behoefte aan iemand die gewoon even luistert. Stichting Villa Pinedo biedt precies dat met een nieuwe app.

Via de app worden de kinderen gekoppeld aan buddy’s, jongeren die op een jonge leeftijd ook te maken kregen met een scheiding. Alle buddy’s volgen op dit moment een sociaal-maatschappelijke opleiding. Het contact blijft alleen bij appen, zodat een kind ook anoniem kan blijven. Dat maakt de drempel lager om écht goed te praten over de scheiding. 

Niet meer dagelijks

Het is erg wennen voor kinderen met gescheiden ouders aan hun nieuwe leven. Grote kans dat ze een van hun ouders niet meer dagelijks zien. Daarnaast heeft het kind vaak het idee dat het tussen twee vuren in staat. Voor veel jonge kinderen is dit een ingrijpende gebeurtenis die zijn sporen achterlaat. Daarom is het zo fijn dat ze op elk moment een bericht kunnen sturen via de app. Soms om te vragen om tips, maar vooral ook om even te laten weten wat er in hun hoofd omgaat. Via dit formulier kunnen kinderen zich opgeven voor het project.

Bron: Vrouw