Het is niet makkelijk voor kinderen met gescheiden ouders. Ze blijven met veel vragen zitten en hebben behoefte aan iemand die gewoon even luistert. Stichting Villa Pinedo biedt precies dat met een nieuwe app.
Lees verder onder de advertentie
Via de app worden de kinderen gekoppeld aan buddy’s, jongeren die op een jonge leeftijd ook te maken kregen met een scheiding. Alle buddy’s volgen op dit moment een sociaal-maatschappelijke opleiding. Het contact blijft alleen bij appen, zodat een kind ook anoniem kan blijven. Dat maakt de drempel lager om écht goed te praten over de scheiding.
Lees verder onder de advertentie
Niet meer dagelijks
Het is erg wennen voor kinderen met gescheiden ouders aan hun nieuwe leven. Grote kans dat ze een van hun ouders niet meer dagelijks zien. Daarnaast heeft het kind vaak het idee dat het tussen twee vuren in staat. Voor veel jonge kinderen is dit een ingrijpende gebeurtenis die zijn sporen achterlaat. Daarom is het zo fijn dat ze op elk moment een bericht kunnen sturen via de app. Soms om te vragen om tips, maar vooral ook om even te laten weten wat er in hun hoofd omgaat. Via dit formulier kunnen kinderen zich opgeven voor het project.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.