Dit is dé gouden tip om je kind naar je te laten luisteren

23.11.2023 13:46
Dit is dé gouden tip om je kind naar je te laten luisteren

“Hallo? Joehoe?! Luister eens!” Ben jij ook altijd en eeuwig aan het strijden om de aandacht van je kind? Grote kans dat je geneigd bent steeds harder te praten. Dat terwijl je eigenlijk iets anders zou moeten doen, volgens déze expert. Zij deelt de gouden tip om je kind naar je te laten luisteren.

Samantha Day is een specialist in kindergedrag en kinderslaapcoach. Zij heeft een speciale techniek in de vingers om je kind in no time naar je te laten luisteren. Ze vertelt erover in een video op TikTok. “Word jij er ook zo moe van? Heel de dag je stem verheffen tegen je kinderen? Continu herhalen wat je van ze vraagt?” Voor veel ouders blijkt dat ontzettend herkenbaar.

Waarom luistert je kind niet?

“Het maakt niet uit wat we zeggen, hoe vaak we het zeggen en hoe boos we worden: ze willen maar niet luisteren. Waarom niet? Dat noemen we gedragsroutine”, legt Samantha uit. Ze vertelt dat kinderen zo gewend raken aan het geschreeuw van hun ouders, dat ze het niet eens meer horen. “Je stemgeluid is ruis voor ze.”

De gouden tip

Moeilijk om te horen misschien, maar Samantha vertelt wel hoe je uit deze situatie komt. “De enige manier om van deze gedragsroutine af te komen, is door een nieuwe te creëren.” De gouden tip heeft volgens de specialist alles te maken met fluisteren. “Ik weet het, het klinkt gek, maar als jouw kind gewend is aan geschreeuw, gaat dit werken. De volgende keer dat je iets van je kind wil, ga je op zijn niveau zitten, kijk je hem in de ogen en fluister je het. Hij zal gegarandeerd aandachtig naar je luisteren.”

Reacties

De reacties bij de video liegen er niet om. Voor veel ouders werkt het: “Ik heb het geprobeerd, en het werkt! Beste tip ooit. Ik was doodmoe, maar dit geeft hoop”, wordt er geschreven. Ook laten moeders massaal weten hoe herkenbaar de situatie is: “Ik vind het moeilijk om mijn stem niet te verheffen als ik zo gefrustreerd ben. Het is zó pittig af en toe.” Samantha schrijft: “Ik begrijp je, dat is hartstikke normaal. Je zit op zo’n moment hoog in je emoties. Wij ouders zijn nou eenmaal niet perfect. Probeer het fluisteren eens, het gaat je vast helpen.”

Bekijk de video hier:

@happydaysrestednights Does this feel familair? Here’s a great thing to try! #childbehavior #positiveparenting #toddlerbehaviors #childbehaviorhelp ♬ original sound – Samantha Day

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >