‘Gemiddeld twee kinderen per klas kunnen hun verjaardag niet vieren’

12.06.2017 07:33
kinderen-verjaardag-vieren

Eén op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. Lid worden van een (sport)vereniging zit er meestal niet in en zelfs een verjaardagsfeestje geven kan al lastig zijn.

‘Gemiddeld twee leerlingen per basisschoolklas kunnen hun verjaardag niet vieren’, aldus Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes.

 

‘Onbezorgde jeugd’

Daar wil de organisatie verandering in brengen: door een feestje te ‘doneren’ aan kinderen tussen de 4 en 12 jaar die al lange tijd in armoede opgroeien (en bekend zijn bij hulpverlenende instanties), hopen ze het verschil te maken. ‘Langdurig leven in armoede heeft blijvende impact op kinderen. Sociale uitsluiting, onzekerheid, het niet mee kunnen doen of gehoord worden, de schaamte en het stigmatiserende karakter van armoede. Wij vinden dat ieder kind een onbezorgde jeugd verdient.’

Lees ook
Column Lieve: ‘Dries heeft nooit één verjaardag samen met zijn ouders gevierd’ >

 

Sponsors

Met hulp van sponsoring, scholen, businessclubs, co-creatie en donaties van particulieren, bedrijven en ondernemingen worden verschillende feestjes ter beschikking gesteld. Van prinsessenfeestjes en creatieve feestjes tot aan een stoer voetbalfeest: er zit voor ieder kind wel wat leuks bij. Wil jij de stichting steunen en kinderen een onvergetelijk verjaardagsfeest bezorgen? Dat kan hier.