‘Ga niet met je kind van de glijbaan’

10.07.2018 09:32
niet met je kind glijbaan Beeld: Pixabay

Je hebt het zelf vast al tientallen keren gedaan: kind op schoot en samen van de glijbaan. Zo ook Heather Clare, tot haar dochter Meadow (4) op die manier haar been brak. Nu waarschuwt ze, samen met artsen: doe dat nooit meer.

Meadow was twaalf maanden, toen haar voet al glijdend klem kwam te zitten tussen haar moeder en de glijbaan. Toevallig werd het moment net vastgelegd op foto. Heather deelde de foto op Facebook, om andere moeders te waarschuwen. ‘Ja, hier lacht ze nog’, schrijft ze erbij, ‘omdat ze exact op dit moment haar been breekt.’ Eén seconde later had Heather haar dochter in haar armen op weg naar het ziekenhuis.

Let op: de foto is heftig;

 

 

 

 

‘Ga nooit samen van de glijbaan’

De arts in het ziekenhuis vertelde Heather dat dit soort ongelukken vaak voorkomt. Sterker nog: in Amerika waarschuwen kinderartsen hierom al langer nooit samen met je kind van de glijbaan te gaan. Alleen al in dat land zouden tussen 2002 en 2015 dik 350 duizend kinderen onder de zes jaar verwondingen hebben opgelopen op glijbanen – meestal beenbreuken.

 

Klem

Klem jij de benen van je kind ‘veilig’ tussen de jouwe, denk je, of glijdt je jongste kind tussen de benen van zijn oudere broer of zus? Oók niet doen, zegt een Amerikaanse arts tegen ScaryMommy. “Zo’n beentje kan altíjd klem komen te zitten, en het gewicht van een ouder kind duwt het voorste kind vooruit, waardoor het niet zelf kan stoppen.” Levensgevaarlijk, volgens de dokter. De stelregel, volgens hem: Wanneer je kind nog niet zelf van de glijbaan kan, is hij dus nog te jong om eraf te gaan.

Met Meadow gaat het overigens weer prima, schrijft Heather. ‘Ze is inmiddels bijna vier, helemaal hersteld, en dol op speeltuinen met glijbanen.’ Heather maakt zich ondertussen hard voor waarschuwingsborden in speeltuinen, die de gevaren van glijden met kinderen duidelijk maken.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >