Flessenwarmers: welke kies je?

28.04.2021 09:32
flessenwarmers welke kies je Beeld: Getty Images

Met een flessenwarmer is de voeding voor je baby altijd op de juiste temperatuur. Maar welke soorten bestaan er? Wij zetten de ins en outs voor je op een rij.

Of je nou kunstvoeding aan je baby geeft of gekolfde borstvoeding wilt opwarmen, een flessenwarmer komt in beide gevallen heel goed van pas en staat daarom standaard op de babyuitzet-checklist. Hij zorgt er in een mum van tijd voor dat de voeding exact de juiste temperatuur heeft. Zo hoef je de magnetron bijvoorbeeld niet herhaaldelijk opnieuw te laten draaien en steeds te voelen of de melk nog te lauw of misschien al te warm is.

Een flessenwarmer verwarmt de voeding gelijkmatig. Dat betekent dat vitamines en voedingsstoffen, die belangrijk zijn voor de groei en ontwikkeling van je kind, niet verloren gaan. 

Een ander voordeel: flessenwarmers houden de voeding ook een tijdje op de gewenste temperatuur. Dus heeft je baby ondertussen een grote boodschap gedaan en moet je zijn luier verschonen? Dan kan hij meteen ‘aanvallen’ zodra je weer beneden komt, want zijn voeding is nog steeds dezelfde temperatuur.

 

Lees ook:
Handig voor onderweg: de fijnste melkpoedertorens >

 

Soorten flessenwarmers

Er bestaan verschillende soorten flessenwarmers: basismodellen die slechts opwarmen, maar er zijn ook varianten die flessen en speentjes kunnen steriliseren. Handig, want dan hoef je daarvoor geen apart apparaat aan te schaffen of de boel in een pannetje uit te koken.

Ook kan er op flessenwarmers een ontdooifunctie zitten. Bewaar je gekolfde borstvoeding in de vriezer, dan zorgt het apparaat er dus voor dat ook die voeding snel op de juiste temperatuur is.

Tot slot kun je een model kopen die je onderweg kunt gebruiken. Ideaal: hoef je op weg naar je vakantieadres niet te hannesen in een wegrestaurant, maar verwarm je de voeding behendig en veilig gewoon in de auto.

Ben je op zoek naar een goede flessenwarmer? Wij hebben hier een aantal fijne modellen voor je op een rij gezet.

Bron: Consumentenbond

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >