Met een flessenwarmer is de voeding voor je baby altijd op de juiste temperatuur. Maar welke soorten bestaan er? Wij zetten de ins en outs voor je op een rij.
Lees verder onder de advertentie
Of je nou kunstvoeding aan je baby geeft of gekolfde borstvoeding wilt opwarmen, een flessenwarmer komt in beide gevallen heel goed van pas en staat daarom standaard op de babyuitzet-checklist. Hij zorgt er in een mum van tijd voor dat de voeding exact de juiste temperatuur heeft. Zo hoef je de magnetron bijvoorbeeld niet herhaaldelijk opnieuw te laten draaien en steeds te voelen of de melk nog te lauw of misschien al te warm is.
Een flessenwarmer verwarmt de voeding gelijkmatig. Dat betekent dat vitamines en voedingsstoffen, die belangrijk zijn voor de groei en ontwikkeling van je kind, niet verloren gaan.
Een ander voordeel: flessenwarmers houden de voeding ook een tijdje op de gewenste temperatuur. Dus heeft je baby ondertussen een grote boodschap gedaan en moet je zijn luier verschonen? Dan kan hij meteen ‘aanvallen’ zodra je weer beneden komt, want zijn voeding is nog steeds dezelfde temperatuur.
Er bestaan verschillende soorten flessenwarmers: basismodellen die slechts opwarmen, maar er zijn ook varianten die flessen en speentjes kunnen steriliseren. Handig, want dan hoef je daarvoor geen apart apparaat aan te schaffen of de boel in een pannetje uit te koken.
Ook kan er op flessenwarmers een ontdooifunctie zitten. Bewaar je gekolfde borstvoeding in de vriezer, dan zorgt het apparaat er dus voor dat ook die voeding snel op de juiste temperatuur is.
Lees verder onder de advertentie
Tot slot kun je een model kopen die je onderweg kunt gebruiken. Ideaal: hoef je op weg naar je vakantieadres niet te hannesen in een wegrestaurant, maar verwarm je de voeding behendig en veilig gewoon in de auto.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.