Even lachen naar het vogeltje: dit zijn de leukste fototoestellen voor kinderen

24.07.2020 10:12
leukste camera's kinderen Beeld: Shutterstock

Vindt je kind het leuk om foto’s te maken, maar wil je geen peperduur toestel voor ‘m aanschaffen of je eigen telefoon (niet zonder risico) uitlenen? Check dan dit lijstje van leuke fototoestellen voor de kleinste fotografen.

Waterbestendig

Met deze camera kan je kind haarscherpe beelden schieten van wel 8 megapixels. Verkrijgbaar in blauw, groen en roze. De batterij gaat twee uur mee en – wel zo fijn – het toestel kan tegen een (water)stootje.

Je bestelt ‘m hier.

 

Oplaadbaar

Fotograferen en filmen tegelijk: dat kan met deze gave camera van Scjam. Je krijgt er een 8GB micro SD-kaart bij waar je kind al z’n beelden eenvoudig mee kan opslaan. Extra handig: door de oplaadbare accu hoeft je kind niet in de weer met batterijen.

Je koopt ‘m hier, keuze uit vier varianten.

Lichtgewicht

Gaat de camera mee op vakantie of naar een dagje dierentuin? Dan is het wel zo fijn als je kind een licht model op zak heeft. Met deze 5-megapixel kidscamera sjouwt hij zich geen breuk en met het bijgeleverde keycord kan hij ‘m makkelijk om zijn nek hangen.  

Je koopt het toestel hier.
 

Lees ook:
Help, mijn kind wil vloggen! >

 

Tig functies

Aan features geen gebrek bij deze camera: een groot kleurenscherm, augmented reality spellen, een camera aan de voor én achterkant en 4x digitale zoom. Oftewel je kind kan hiermee de ware fotograaf in zich naar boven halen.

Je bestelt ‘m hier.

 

Lekker flexibel

Flix, het high-tech vriendje’, herkent je gezicht en maakt grappige geluiden als je tegen hem praat. Bevestig hem dankzij de driepoot aan je rugzak of pols en maak de leukste selfies. Al het beeldmateriaal is naderhand te bewerken met de mooiste effecten en filters. Niet voor niets is dit fototoestel Speelgoed van het Jaar 2017 geworden.

Je bestelt de camera hier.

 

Handige flitser

Geen zorgen dat je kind een slechte foto maakt omdat de lichtomstandigheden niet ideaal zijn. Dankzij de ingebouwde flitser op dit toestel wordt elk shot een plaatje – nu alleen nog even lachen.

Je bestelt de camera hier.

 

Op een stokje

Een camera in de vorm van een lolly? Jawel, dat bestaat. En reken maar dat je kind hier de grootste lol aan gaat beleven. Je kunt er namelijk tot wel duizend foto’s op opslaan of twee uur video opnemen. En ook hier ontbreekt natuurlijk de filterfunctie niet.

Je koopt ‘m hier.