Sara van Gorp

Sara van Gorp is moeder van zoons Ko (8) en Toon (4) en hoofdredacteur van Kek Mama.

Ko begint in de zomer al met verlanglijstjes. Want ook al wankelt zijn geloof een beetje, wensen genoeg. Het voorgaande jaar had ik elke Sinterklaas­twijfel nog vakkundig de kop ingedrukt. Helemaal gezien de scheiding van zijn ouders, leek het me niet fraai als er nóg een instituut zou sneuvelen.
 

More content below the advertising

'Sinterklaas weet gewoon alles'

Maar deze zomervakantie was Ko vasthoudend. En hij had nagedacht. “Mam. Die vissenknuffel die ik van Sinterklaas kreeg hè. Ik had niet op mijn verlanglijst gezet dat ik ’m wilde. Ik had het ook niet in een brief in m’n schoen gedaan. Die enige die het wist was jij, omdat ik het had gezegd toen we de knuffel zagen in de Artis­winkel.” Ik probeerde wat te sussen met een ‘Sinterklaas weet gewoon alles’. Maar ook de dagen erna bleef hij erbij, hij wilde weten hoe het écht zat. Ik appte zijn vader of het hem ook oké leek Ko nu maar eens in te wijden. Die had nog de tip dat Ko het vast leuk zou vinden dat hij dan mocht meehelpen.
 

Het Sinterklaasgeheim

Dus die avond vertelde ik het Sinterklaas­geheim. Nou, niks teleurstelling. Ko was zo blij dat hij bijna licht gaf. Dat hij het nu eindelijk echt wist. En dat híj dan – in plaats van papa of mama – ’s avonds de helft van de appel bij de schoen mocht eten zodat het leek of het paard dat had gedaan.
 

Schoen zetten

Gister ging het weer (dat is er niet minder op geworden) over Sinterklaas. Ik vroeg ’m: “Ga je nog wel je schoen zetten nu je weet dat het niet echt is?” Hij keek me aan alsof ik gek was geworden. “Ja natuurlijk! Jij zet toch ook je schoen?” Ben ik wel blij dat ik nu niet meer ’s avonds op appels of wortels hoef te knagen alsof ik een paard ben. Dat besteed ik mooi uit aan Ko.
 

In Kek Mama 11-2018 lees je de verhalen van andere moeders over Sinterklaas. En hoe bijvoorbeeld de schoonmoeder van Amber het gewoon maar vast verraadde, aan haar kleinzoon van vijf. Het nummer koop je hier.


 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kindgebonden-budget

Door een fout bij de Belastingdienst zijn honderdduizenden ouders gedupeerd: zij kregen geen kindgebonden budget, terwijl ze er wel recht op hadden. Het goede nieuws is dat het kabinet het deels zal nabetalen.

Minder leuk voor hen, want dat gaat een tegenvaller opleveren tussen de 375 miljoen en 445 miljoen euro.

More content below the advertising

 

600 euro per jaar

Rest nog wel de vraag: hoe heeft het zover kunnen komen? Komt-ie: de toeslag werd stopgezet als ouders teveel verdienden, maar zou automatisch hervat moeten worden als er weer aan de voorwaarden van de toeslag werd voldaan. Dat is alleen niet gebeurd. Vóór 2015 liepen ouders daardoor elk jaar gemiddeld 600 euro mis. Vanaf 2015 is dat ongeveer 1000 euro. Volgens staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) zijn sinds 2008 ongeveer 300.000 tot 400.000 gezinnen gedupeerd.

 

Lees ook
Het kindgebonden budget: hoe werkt het?

 

Het wordt onderzocht

Het kabinet zal de bedragen die vanaf 2013 te weinig zijn betaald alsnog uitkeren - gewoonlijk vervallen na vijf jaar bedragen waar mensen recht op hadden. Op dit moment wordt onderzocht hoe de terugbetaling moet worden geregeld en hoeveel tijd in beslag gaat nemen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
goudeerlijke-uitspraken-van-kinderen

Eerlijkheid duurt het langst, maar soms kunnen kinderen maar beter níet zeggen wat ze denken. Of wel. En dan mogen wij daar weer kostelijk om lachen.

Dus...

More content below the advertising

 

Was alles in het leven maar zo makkelijk.

 

Wie wil dat nou niet?

 

En. Bedankt.

 

Lees ook
10x waarom deze kinderen nog slimmer zijn dan Einstein >

 

Stiekem wel een applausje waard.

 

Ok. Weten we dat ook weer.

 

En jij maar denken dat je een grapje maakt.

 

Die heeft wat uit te leggen. Of?

 

Ach, wat boeit het ook ;-)

 

Nu al een uitgesproken gevoel voor mode.

Bron: boredpanda

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >