Duurzaam én beeldschoon: deze luxe kinderwagen is gemaakt van plastic flessen

09.11.2021 14:27
joolz duurzame kinderwagen

Waarom zou je plastic flessen weggooien als je ze ook kunt recyclen? Kinderwagenmerk Joolz maakt er gewoon iets nieuws van: een collectie ‘groene’ kinderwagens.

En zo’n duurzaam exemplaar rijdt een stuk lekkerder, toch?  

 

Kinderwagen van plastic flessen

Elke dag worden er miljoenen (!) plastic flessen weggegooid. Zonde, vindt ook kinderwagenmerk Joolz. Daarom lanceren ze een nieuwe collectie kinderwagens en rugtassen gemaakt van gerecyclede petflessen. Hoe dat werkt? Een recyclingbedrijf verzamelt gebruikte plastic flessen, maakt ze schoon en versnippert ze. Vervolgens worden de snippers omgesmolten tot pellets waar ze polyester garen van spinnen. En dat is de basis van de hoogwaardige stoffen waarmee de kinderwagens en rugtas van Joolz gemaakt worden.  

 

Lees ook
Babyuitzet-checklist: dít heb je allemaal nodig >

 

Duurzame collectie

Een van de nieuwkomers in de Joolz-collectie is de Joolz Day+ limited edition inclusief rugtas. Niet alleen groen van duurzaamheid, maar ook écht groen. Deze is – net als de Joolz Hub+ kinderwagen – ook verkrijgbaar in het donkerblauw. Heb je geen kinderwagen nodig, maar wil je wel een steentje bijdragen aan een groenere planeet? De stijlvolle en praktische rugtas is gemaakt van 33 plastic flessen en gewoon los te verkrijgen.

 

Gelukkig hoef je niet in te leveren op kwaliteit of schoonheid, kijk maar:

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >