In samenwerking met Kek Mama

Deze kinderen hadden dankzij LEGO één dag hun droombaan: ‘Het was fantastisch’

11.10.2022 11:20

Kinderen beleefden op 1 juni een onvergetelijke bouwmiddag in het LEGOLAND® Discovery Centre in Scheveningen. Zij bouwden hun droomberoep na in LEGO-stenen, om zichtbaar te maken dat ze alles kunnen worden wat ze maar willen. Voor drie meiden werd het een extra bijzondere dag: zij mochten hun droombaan voor één dag gaan waarmaken.

Dit waren de gelukkigen.

Leilani (10) uit Leidschendam

Musicalster worden: dat is Leilani’s grootste droom. Op 14 september kwam deze uit, want toen mocht ze een dag meelopen met Keoma Aidhen, die de hoofdrol van Jasmine in de musical Aladdin vertolkt. “Het was fantastisch!”

Meeke (6) uit Aalsmeer

Sterrenchef Margot Reuten, de enige Nederlandse vrouwelijke chef met twee Michelinsterren, nam Meeke op 21 september mee de keuken in en leerde haar alles over het runnen van een eigen sterrenrestaurant. Van brooddeeg rollen tot verse pasta maken en natuurlijk een heerlijk toetje versieren: Meeke maakte als chef in spé een waar sterrenmaal.

Iris (9) uit Voorschoten

Iris wil niets liever dan dierenarts worden. Op 21 september mocht zij een dag meelopen achter de schermen bij SeaLife, waar ze de dieren verzorgde en voerde. Een belevenis om nooit te vergeten, én de bevestiging dat ze haar droom wil waarmaken.

‘Ready for Girls’

De LEGO Groep vindt het belangrijk dat alle kinderen de ruimte krijgen om te bouwen wat ze willen, zodat ze al spelenderwijs hun unieke talent kunnen realiseren en ontwikkelen. Maar toegegeven: hier hebben we ook (vrouwelijke) rolmodellen voor nodig. Daarom wordt aanstaande vrijdag Annie. M.G. Schmidt geëerd met een levensgroot LEGO-standbeeld. Uit representatief onderzoek van de LEGO Groep blijkt namelijk dat Nederlanders vinden dat zij als generatie overstijgend vrouwelijke rolmodel een standbeeld verdient. “We zien dat er een gebrek is aan zichtbare vrouwelijke rolmodellen waar meisjes zich aan kunnen optrekken en zetten ons in om hen meer zichtbaar te maken. Met deze onthulling willen we meisjes het vertrouwen en de stimulans geven om te zijn en te doen wat zij willen.”

Wil jij het standbeeld ook komen bewonderen? Het is het hele weekend te zien bij VondelCS in het Vondelpark in Amsterdam.