‘Door de lockdown werd mijn kind verlegen, maar dít was de oplossing’

09.07.2021 12:43
beer verlegen straf

Door al die lockdowns is een normaal gesprek aanknopen ineens een uitdaging. Ook voor kinderen. Rachel Singer deed iets heel opmerkelijks, toen haar dochter plotseling verlegen werd.

Het leven komt éindelijk weer op gang. En dat betekent dat onze agenda’s gevuld worden met verjaardagen, etentjes en borrels. Ook voor kinderen start alles weer op. En dat is best even wennen. Want hoe gaat zo’n face-to-face gesprek ook alweer? Als Rachels vijfjarige dochter wordt uitgenodigd om buiten te spelen met een vriendinnetje van het kinderdagverblijf is ze door het dolle. “Ze wipte vrolijk heen en weer in haar autostoeltje, maar eenmaal in het park bevroor ze.”

Verlegen dochter

De normaal extraverte dochter van Rachel wist niet wat ze met de situatie – een groep kinderen en volwassenen in een park – aan moest. “Ze leek bang en hield mijn hand vast. Ik vroeg of ze haar vriendjes gedag wilde zeggen, maar ze weigerde enig contact.” Heel voorzichtig liep ze op de spelende kinderen af en vroeg bijna fluisterend of ze met haar wilden spelen. “Het antwoord was nee. Niemand wilde het spel onderbreken om met mijn dochter te spelen. Ik begreep het, maar het deed wel pijn.”

Lees ook
‘Ik stotter nog altijd wanneer ik nieuwe mensen ontmoet’ >

Probleem opgelost

En zo stond Rachel even met de handen in het haar. “Moest ik het even aankijken? Met mijn kind in gesprek? Luisteren naar haar gevoelens? En toen besloot ik iets geks te doen: ik schopte mijn slippers uit en trok een sprintje naar de fontein voor wat waterpret. Daar stond ik, met een beslagen bril en zeiknat haar.” Rachels dochter twijfelt even, maar rent dan ook naar de fontein. Er komen steeds meer kinderen bij. “En daarmee was alle spanning verdwenen. Op dat moment besefte ik: het opvoeden van een kind is het vreemdste, zwaarste en leukste wat ik ooit gedaan heb.”

Bron: Scary Mommy

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!