deze maand op disney+

Van onvergetelijke klassiekers tot nieuwe parels: streamingdienst Disney+ staat vol met prachtige films die je samen met je kind kunt kijken. Wij maken elke maand een selectie voor je.

Waarom een abonnement op Disney+? Simpel: de streamingdienst biedt je niet alleen toegang tot het uitgebreide aanbod van Disney, het is ook dé plek waar je de nieuwste Disney-films kunt zien. Alles is in hoge kwaliteit en - helemaal fijn - veel content is exclusief. Benieuwd? Abonneer je dan hier

Article continues after the ad

 

Coco

Dit is een bijzondere familiefilm die als je goed oplet bomvol verrassingen zit. Zo liggen in de straten van het Land van de doden straatstenen in de vorm van botten, worden daadwerkelijk de juiste noten geraakt als je iemand gitaar ziet spelen en zijn er 500(!) individuele kledingstukken gemaakt voor de figuranten. Laatste: wist je dat Katja Schuurmans dochter vernoemd is naar deze film? Niet? Ach, weet je dat ook weer.

 

Lion King

De klassieker der klassiekers, en mag daarom echt niet in dit lijstje ontbreken. Prachtige muziek, een emotioneel verhaal: de ingrediënten voor een topfilm. Na de animatiefilm kun je gaan voor de remake die ook op Disney+ staat. Hij is angstaanjagend realistisch, dus vergeet vooral de zakdoekjes niet.

 

Toy Story

Dit is de eerste volledige speelfilm van Pixar en daarom een must in dit lijstje. En hoewel de film die anno 2019 voor jou misschien ietwat gedateerd aanvoelt, merkt je kind daar echt niets van. Tip: ga zodra je kind op bed ligt voor de Engelse versie, want de voice-overs van Tom Hanks en Tim Allen zijn hilarisch.

 

Lees ook
Dit zijn de beste films op Disney+ voor volwassenen >

 

Piper

Deze film (een animatie gaat over een klein vogeltje dat haar angst voor water probeert te overwinnen) duurt slechts zes minuten, maar we beloven je: je zal die zes minuten niet snel vergeten. Niet zo gek dat Piper een Academy Award heeft gewonnen voor de beste korte animatie.

 

Aladdin

Niet alleen van de Lion King, ook van Aladdin is een live-actionbewerking gemaakt - met de oergeestige Will Smith als Geest van de Lamp. Disney is zelfs al bezig met de tweede versie: des te meer reden dus om 'm snel te kijken. 

 

De Kleine Zeemeermin

Ariel, de vrolijke en tegelijkertijd ondeugende zeemeermin, is vastberaden: ze wil mens worden. Zakelijk als ze is, sluit ze een deal met de verraderlijke zeeheks Ursula. Daarop moet ze de liefde van de prins zien te winnen en het koninkrijk van haar vader redden in een race tegen de klok.

 

Ratatouille

Een lollig verhaal waarin ratje Remy ervan droomt om ooit een grote Franse chefkok te worden. Zijn familie is het hier niet mee eens, maar daar heeft onze Remy geen boodschap aan: zijn droom moet en zal uitkomen. Helemaal als hij 'per ongeluk' bij het beroemde restaurant van zijn culinaire voorbeeld in Parijs terechtkomt. 

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >