wat-ziet-mijn-baby

Na de geboorte zien baby's alles wazig en nog geen kleur. Maar vanaf wanneer verandert dat? Wij zochten het voor je uit. En bekijk vooral de video onderaan - kun je voor één keer door de ogen van je kind kijken.

Pasgeboren baby

Zoals al eerder gezegd: een pasgeboren baby ziet bijna niets. Kleuren kan-ie amper onderscheiden en ook details zijn niet te zien. Wel zijn contrasten als zwart en wit duidelijk.

Article continues after the ad

 

Maand 1

Vanaf deze maand wordt jouw haargrens interessant. Contouren worden langzaam maar zeker duidelijk en ook de eerste kleuren (vooral rood en groen) zijn nu beter te zien.

 

Maand 2

Je baby heeft al veel kunnen oefenen en ziet daardoor al veel beter. Je haargrens is nu niet meer interessant, ogen zijn leuker.

 

Maand 3

Nu kunnen ze symmetrisch alle hoeken van een voorwerp zien. Het onderscheiden van kleurtjes gaat je baby ook steeds gemakkelijker af.

 

Lees ook
VIDEO: een gewone dag door de ogen van moeder (én door de ogen van een kind) >

 

Maand 4

Rond de vierde maand gaan baby's diepte zien. Hierdoor kan je baby nieuwsgierig worden naar dingen die je 'm voorhoudt en hiernaar grijpen.

 

Maand 5 en maand 6

Kinderen stoppen nu van alles en nog wat in hun mond. Want hoewel het zicht nog niet optimaal is, kunnen ze wel al sneller bewegende dingen volgen. Met als gevolg een betere oog-handcoördinatie.

 

Maand 7

Vanaf deze maand kunnen baby's iets zien aan de andere kant van de kamer. Als ze ongeveer 1 jaar zijn, is het zicht optimaal. Behalve dan dat ze moeilijk kunnen inschatten hoe hard een fietser aan komt fietsen, bijvoorbeeld. Pas rond een jaar of 7 is ook dit beter ontwikkeld.

 

Met eigen ogen zien hoe jouw baby de wereld in kijkt? Dat kan. Met deze tool, of door onderstaande video.

 
 
Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >