‘Met dit speelgoed is mijn baby urenlang zoet’

18.09.2021 08:02

Van speelgoed en (voorlees)boeken tot kindvriendelijke restaurants: elke week deelt een moeder van de Kek Mama-redactie haar favoriete tips. Dit keer: het favoriete babyspeelgoed van chef redactie Bonne.

“Een baby die zichzelf kan vermaken, dat is toch het ultieme geluk? Dat schattige gekraai uit de box terwijl jij eindelijk de kans krijgt om even rustig een appje te sturen (of je Instagram te checken, laten we wel eerlijk zijn). Helaas is rustig spelen in de box voor veel baby’s makkelijker gezegd dan gedaan – immers is niet iedereen gezegend met een baby die urenlang genoegen neemt met een schattige knuffel.

Die van mij was met zes maanden oud zó snel klaar met zijn konijn/olifant/octopus dat het tijd werd voor zwaarder geschut. En met succes. Hij ligt nu urenlang braaf te kwetteren en ik heb tijd om uitgebreid aan mijn telefoon/tv/laptop/wasmachine/vaatwasser te besteden. Nadeel is wel dat niet al deze speeltjes vrij zijn van geluid dat je wellicht op je zenuwen gaan werken. Maar dan heb je in ieder geval wél je handen vrij!

Een waarschuwing vooraf: dit lijstje bevat geen speeltjes die mooi matchen bij je interieur en bij één tip moet je je kind goed in de gaten houden. Maar die is dan wel weer spotgoedkoop.”

1. Slotenbord

Met stip op één: het slotenbord van Melissa en Doug. Er staat vanaf 3 jaar maar eigenlijk is dit leuk vanaf 6 maanden. Je kan het bord gewoon op een kleed leggen, kindje ervoor en gegarandeerd uren vermaak. 

Ja, dit wil ik hebben

 

2. Fisher Price Dierenpiano

Als je van je kind een kleine Mozart wil maken is dit sowieso een goed begin. Er kan lekker op geramd en geslagen worden (hij lijkt onbreekbaar) en er komen honderden geluiden uit met verrukte gezichtjes tot gevolg. Ook niet onbelangrijk: er zit een uitknop op als je helemaal horendol wordt.

Bestel ‘m hier

 

3. Freddie de Vuurvlieg

Freddie gaat bij ons overal mee naar toe. Hij kan dan ook alles met zijn verschillende kleuren, knisperende blaadjes en wisselende stoffen. En je kan hem aan de beugel van de autostoel hangen waardoor hij ook niet weggesmeten kan worden in de auto. 

Dit vindt mijn baby fantastisch

 

4. De zebra

Deze vrolijke vriend kan je met een zuignap vastmaken aan het dienblad van de kinderstoel of op de vloer, maar hij leent zich ook prima om gewoon in de box of op een kleed te leggen. De rollende balletjes blijven verbazen en er kan flink aan getrokken worden. Hier is het ook een groot succes om hem met mach drie op de grond te gooien, maar dat is volgens mij niet helemaal de bedoeling.

Kopen? Klik hier

 

5. De Klappa-speelmat

Deze mat van Ikea heeft een onderkant die tegen een stootje kan waardoor je hem ook goed buiten kan leggen. De attributen zitten vast (behalve de ster) dus er kan naar hartenlust aan getrokken worden. Voordeel: je kan hem gewoon op 40 graden in de wasmachine gooien als er overheen gespuugd is.

Ik zie mijn baby hier helemaal op liggen

 

6. De babytaart

Niks zo lekker als een ouderwetse slagroomtaart toch? Dat geldt ook voor baby’s. Er kan naar hartenlust gekauwd worden op deze taartpunten, ze kunnen tegen elkaar aan geslagen worden (dat maakt dan weer geluid wat altijd gewaardeerd wordt) en ze zijn zo groot dat er niks onveilig is. Ook leuk als ze wat ouder zijn. 

Ik wil ‘m bestellen

 

7. Speelsokken

Wat vindt een baby nou leuker dan de hele dag zijn of haar sokjes uittrekken? Met deze speelsokken zorg je meteen voor entertainment want er knispert van alles en er zitten belletjes in. Je kan ze aandoen en om de polsjes wikkelen maar ik gooi ze meestal gewoon los op de grond. 

Gooi ze in je winkelmandje

 

8. De baby-banaan

Past precies in de kleine handjes en ideaal als bijtspeelgoed. Kan ook mee gegooid worden (en maakt geen lawaai!)

Hier word ik blij van

 

9. Sophie de Giraf

Hij kan natuurlijk niet ontbreken: Sophie de giraf. Gaat overal mee naar toe en blijft een succes.

Ja, dit wordt ‘m

 

10. De krant

Last but not least. Je hóeft niet veel geld uit te geven om je kind te vermaken. De krant, een magazine (de Kek Mama!) of een simpel huis-aan-huisblad is hier thuis altijd een succes. Wel jammer is dat je er bij moet blijven en goed moet opletten, want anders wordt de krant in mum van tijd verscheurd en in de mond gepropt. Maar leuk vinden ze het wel. En het is goedkoop. Dat is ook wel eens lekker. 

Handig!

 

 

Meer Editor’s Favorites? Elke zaterdag publiceren we een nieuwe lijst met tips.