kinderen overdag warme maaltijd
Beeld: Pixabay

Rond 12.00 uur een boterham, na schooltijd wat lekkers en om 18.00 uur avond eten. Toch? Niet als het aan blogger Wendy Wisner ligt. Zij schotelt haar kroost sinds kort een warme maaltijd voor in de namiddag, om ongezond gesnack te voorkomen. En het werkt nog ook.

'Mijn motto is: voed je kinderen als ze honger hebben', vertelt ze op Scary Mommy.

More content below the advertising

 

Snoep-obsessie

Net als bij veel andere gezinnen, is het avondeten bij Wendy thuis een hele opgave. Ze vertelt: ‘Mijn oudste was, en is nog steeds, een extreem kieskeurige eter. En mijn jongste is chronisch geobsedeerd door snoep en zal zelden meer dan drie minuten achter elkaar aan tafel blijven zitten. Bovendien eten ze op school bijna niets en als ze thuis komen, doen ze alsof ze verhongeren.’ Wendy geeft haar kinderen daarom al jaren van alles te eten na schooltijd: bagels, pitabroodjes en hummus, mueslirepen, enzovoorts. ‘Alles wat snel klaargemaakt is, relatief gezond en makkelijk is.’

 

Hersenloos snacken

Het enige probleem: het snacken bleef ondertussen ook maar doorgaan. Met als gevolg dat het avondeten er al helemáál niet meer in ging. ‘Er was geen herkenbaar diner’, gaat Wendy verder. ‘De ene maaltijd ging gewoon op in de andere. Het was supervervelend en verwarrend.’ Daarom kwam Wendy een paar maanden geleden op een idee: haar kinderen hun avondeten geven in namiddag, als ze het meeste honger hebben.

‘Ik maak niets bijzonders - pasta, kip nuggets, fruit – maar het is gezonder dan de snacks die hun eetlust alleen maar deed verminderen. Bovendien zijn ze goed gevuld en vol energie als ze hun huiswerk moeten gaan maken. En voordat ze naar bed gaan krijgen ze nog een – gezonde – snack. Het hersenloze snacken dat ze normaal gesproken vóór het eten deden, is met deze nieuwe methode veel minder geworden.’
 

Lees ook
‘Mijn kinderen koken hun eigen eten’ >

 

'Kijk niet op de klok'

‘Er zijn vast mensen die zeggen: ‘Je moet je kind op een meer normale, beschaafde tijd laten eten. Op tijden dat je als gezin geacht wordt te eten’, zegt Wendy. Maar daar heeft ze lak aan. ‘Wat maakt het uit hoe laat het is? Mijn motto is: voed je kinderen als ze honger hebben. Dat past veel beter bij hun ritme. Natuurlijk moet iedere ouder doen wat hij wil, maar voor ons werkt deze manier. Sterker nog, het was het beste idee ooit.’
 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kindgebonden-budget

Door een fout bij de Belastingdienst zijn honderdduizenden ouders gedupeerd: zij kregen geen kindgebonden budget, terwijl ze er wel recht op hadden. Het goede nieuws is dat het kabinet het deels zal nabetalen.

Minder leuk voor hen, want dat gaat een tegenvaller opleveren tussen de 375 miljoen en 445 miljoen euro.

More content below the advertising

 

600 euro per jaar

Rest nog wel de vraag: hoe heeft het zover kunnen komen? Komt-ie: de toeslag werd stopgezet als ouders teveel verdienden, maar zou automatisch hervat moeten worden als er weer aan de voorwaarden van de toeslag werd voldaan. Dat is alleen niet gebeurd. Vóór 2015 liepen ouders daardoor elk jaar gemiddeld 600 euro mis. Vanaf 2015 is dat ongeveer 1000 euro. Volgens staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) zijn sinds 2008 ongeveer 300.000 tot 400.000 gezinnen gedupeerd.

 

Lees ook
Het kindgebonden budget: hoe werkt het?

 

Het wordt onderzocht

Het kabinet zal de bedragen die vanaf 2013 te weinig zijn betaald alsnog uitkeren - gewoonlijk vervallen na vijf jaar bedragen waar mensen recht op hadden. Op dit moment wordt onderzocht hoe de terugbetaling moet worden geregeld en hoeveel tijd in beslag gaat nemen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
goudeerlijke-uitspraken-van-kinderen

Eerlijkheid duurt het langst, maar soms kunnen kinderen maar beter níet zeggen wat ze denken. Of wel. En dan mogen wij daar weer kostelijk om lachen.

Dus...

More content below the advertising

 

Was alles in het leven maar zo makkelijk.

 

Wie wil dat nou niet?

 

En. Bedankt.

 

Lees ook
10x waarom deze kinderen nog slimmer zijn dan Einstein >

 

Stiekem wel een applausje waard.

 

Ok. Weten we dat ook weer.

 

En jij maar denken dat je een grapje maakt.

 

Die heeft wat uit te leggen. Of?

 

Ach, wat boeit het ook ;-)

 

Nu al een uitgesproken gevoel voor mode.

Bron: boredpanda

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >