Dit is het leukste speelgoed voor dreumessen

28.07.2020 12:22
leukste speelgoed dreumessen Beeld: Shutterstock

Waar gaat het heen met de tijd? Je kind wordt alweer 1 jaar. Die mijlpaal moet natuurlijk gevierd worden, bijvoorbeeld met één van deze leuke cadeaus.


Loopfiets

Misschien heeft je kind z'n eerste stapjes al gezet en anders gaat hij dat binnenkort doen. Een mooi eerste verjaardagscadeau is daarom een loopfiets: kan hij goed oefenen om zich voort te bewegen.

Er bestaan ook loopfietsen met drie of vier wielen of koop een exemplaar waarbij je de zijwieltjes er later af kunt halen, zodat hij ook als gewone fiets te gebruiken is.

De leukste loopfietsen vind je hier.

 

Puzzel

Voor dreumessen zijn noppenpuzzels ideaal: puzzelstukjes met knopjes, zodat ze makkelijk vast te houden zijn. Er zijn puzzels in allerlei kleuren, maten en thema's: van boerderij tot Disney en fraaie voertuigen.

Je koopt een noppenpuzzel hier.

 

Vormenstoof

Met een vormenstoof leert je kind vormen door de juiste opening te duwen. Vierkantjes, rondjes, driehoeken: alles komt voorbij. Keuze uit hout, kunststof en zelfs met licht en geluid (als jouw oren dat nog aankunnen na het eerste jaar).

Je koopt er hier een.

 

Lees ook:
Column Malu: ‘En ineens is mijn baby een dreumes geworden' >

 

Badspeeltjes

Weinig is leuker voor je dreumes dan lekker te spetteren in het bad. Misschien nog samen met papa of mama, maar al snel kan hij zelf in bad zitten en helemaal los gaan met emmertjes, bootjes die blijven drijven of foam-letters die op de rand blijven plakken. 

Hier vind je de leukste badspeeltjes.

 

Kijkboek

Nog even en je kind zegt z'n eerste woordje. Grote kans dat dat mama, papa of dada is, maar met een leuk kijkboek kan je je kind helpen om z'n taalvaardigheid verder te ontwikkelen. Zeg de woorden voor, wijs de plaatjes aan en je kind heeft de grootste lol (en gaat hopelijk straks de link leggen).

Je vindt de mooiste kijkboeken hier.

 

Rugtas

Gaat je dreumes bij opa en oma logeren? Dan heeft hij natuurlijk een mooie rugtas nodig. 

Hier vind je een paar leuke rugtassen.

 

Ballenbak

Als je kind nu al geweldig vindt als jij een balletje naar ‘m toegooit, dan gaat-ie straks he-le-maal los in een ballenbak. Dat jij op je knieën de woonkamer door moet om de boel op te rapen, moet je maar zien als een goeie work out.

Je koopt een ballenbak hier.