Dít doen gezinnen het liefst tijdens deze ‘coronakerst’

19.12.2020 00:35
bordspellen kinderen vanaf 6 jaar

Normaal mogen alle remmen los met kerst, maar in 2020 vieren we het in kleinere kring. Hoe brengen we de feestdagen als gezin dan door? Nou, dat doen we blijkbaar met een bordspel.

Uit Nederlands onderzoek* onder 1055 ouders met kinderen tussen de 3 en 16 jaar blijkt namelijk dat bordspellen tijdens deze kerst bij bijna 70 procent van de gezinnen op tafel zullen verschijnen. 60 procent zegt daarnaast te gaan wandelen in de frisse buitenlucht en 39 procent gaat creatief met de kinderen aan de slag.

 

Zonder schermpjes

Grappig feitje: sinds de coronamaatregelen doet de helft van de ondervraagde gezinnen één tot vier keer per maand een bordspel. 67 procent van de ouders geeft aan dat bordspellen een makkelijke manier zijn om quality time met het gezin een boost te geven. Daarnaast vinden zij het fijn om een keertje zonder het scherm van tv, spelcomputer of telefoon met de kinderen te kunnen ‘gamen’.

 

Lees ook
Coronaproof kerst vieren: zó doe je dat >

 

‘Versterkt de familieband’

“Samen als gezin aan tafel zitten en lachen om een spelletje zorgt ervoor dat het kind zich weer even focust op de belangrijkste mensen in zijn of haar directe omgeving”, aldus Katrien van Basten Batenburg van speelgoedfabrikant Hasbro. “Zo’n gezellige middag of avond versterkt de familieband, die voor kinderen een belangrijke rol speelt bij hun mentale gezondheid en persoonlijke ontwikkeling.”

 

Ook zin in een spelletjesavond met je gezin? Hieronder vind je de leukste bordspellen.

Wie is het?   Risk Junior
 

Bestel ‘m hier.

 

Bestel ‘m hier.

Cluedo   Monopoly
 

Bestel ‘m hier.

 

Bestel ‘m hier.

 

*Het aangehaalde onderzoek is uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Multiscope in opdracht van Hasbro.