Dit bedrag moet je in Groot-Brittannië betalen als je kind te laat op school komt

06.07.2017 07:48
boete-school-kind-te-laat

Wie z'n kind in Groot-Brittannië te laat naar school brengt (of laat gaan), moet diep in de buidel tasten: bij enkele scholen kunnen ouders een fikse boete krijgen.

En deze kan oplopen tot wel 240 pond, meldt The Sun.

 

Vervolgd

Het verschilt per regio hoe hoog de boete is, maar scholen in de gemeentes West Midlands, Hampshire en Essex werken al met de geldstraf. Als ouders er niet in slagen om de boete binnen de termijn (21 dagen) te betalen, kunnen ze zelfs vervolgd worden. Schrale troost: als ouder krijg je de boete niet meteen. Hij wordt 'pas' opgelegd als je kind consequent te laat komt.

 

Lees ook
Het béste excuus voor als je te laat op school komt >

 

'Belachelijk'

Ouders op de betreffende scholen vinden de boete belachelijk. Ze menen dat ze er vaak niets aan kunnen doen als hun kind te laat komt, bijvoorbeeld omdat hun kinderen naar verschillende scholen gebracht moeten worden. Ook het feit dat kinderen zowat iedere dag te laat úit school komen, zorgt voor frustratie: "Werkt het dan ook andersom?" zegt moeder Katie-Ann Bennett, "Mijn kinderen komen altijd pas vijftien minuten nadat de bel is gegaan uit school, waardoor ik te laat kom voor andere afspraken. Zo heb ik weleens een tandartsafspraak gemist."