Deze 7 dingen kun je wél thuis doen met Pasen

04.04.2020 12:02
dingen thuis te doen Pasen Beeld: Shutterstock

We kunnen dit jaar helaas niet de hort op met Pasen, dus maken we het thuis gewoon gezellig. Inspiratie nodig? Check dit lijstje met leuke paasactiviteiten die je in en rondom je huis kunt doen.

Eieren schilderen

Of je nou wel of niet naar buiten gaat, deze traditie mag sowieso niet ontbreken tijdens Pasen. Tover je eettafel na het ontbijt om tot een schildertafel, pak kwasten en verf erbij en aan de slag: wie schildert z’n eitje het mooist?

 

Kleuren

Houdt je kind van tekenen en kleuren? Download dan één van de vele gratis kleurplaten in het paasthema die online te vinden zijn, zoals hier, en print ‘m uit. De keuze is enorm: van een vliegende paashaas tot kuikentjes en Disneyfiguren die paaseieren zoeken.

Eierketsen

Ja, dit wordt een kliederboel, maar dit spel is wel leuk om te doen. Standplaats: de keuken. Spelers: iedereen in het gezin.

Kook een flink aantal eieren hard, laat ze afkoelen en verdeel ze daarna evenredig onder alle spelers. Leg ter bescherming een zeil of handdoeken op de keukenvloer en doe allemaal een schort voor.

Vervolgens nemen alle spelers het één voor één tegen elkaar op: ga tegenover elkaar staan, hou je ei op ooghoogte en kets ‘m tegen de ander aan. Het ei dat breekt, valt af. Speel verder tot alle eieren op zijn: wie heeft op het eind één of meerdere hele eieren en wordt gekroond tot eierkoning?

 

Lees ook:
Drie verrukkelijke recepten om met Pasen te maken >

 

Knutselen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PAASMANDJES ? • Vorig jaar maakte ik deze mandjes voor Pasen. Te leuk om niet nogmaals te delen. Heel makkelijk om zelf te maken van strookjes papier. • Leg 1 strook horizontaal Plak de andere stroken hieraan vast Eerste strook lijm je weer vast aan bovenste strook (swipe voor foto’s) Dan plak je de bovenstrook vast en heb je een mandje Doe er een hengseltje aan en maak er bv een ? aan. • • • • • #paasmandje #pasen #paasfeest #diy #diypasen #easter #easterdiy #osterdeko #zelfmaken #creatief #kreativa #basteln #papercrafts #papercraft #kidscrafts #kidscraftsfun #kidscrafts101 #diyblogger #knutselen #paasknutsel #haasje #paashaas #origami #kidscrea #kidscreator

Een bericht gedeeld door Kids Crea | Rianne ✏️✂️ (@kidscrea.nl) op

Niets leuker dan je eigen creaties maken voor het paasontbijt. Met een paar gekleurde vellen papier, een schaar en lijm kom je meestal al een heel eind. Je kunt bijvoorbeeld deze paasmandjes maken, waar je kind de eitjes in kan doen die hij in de tuin moet gaan zoeken. Zie de beschrijving voor de werkwijze.

 

Paasspelletjes

Spelletje zijn altijd leuk, zeker met een paasthema. Bij Bunny Hop, dat je kunt spelen met maximaal vier mensen, gaat het om een konijnenrace: welk konijn bereikt als eerste de sappige wortel bovenop de heuvel? Onderweg kom je natuurlijk allerlei verrassingen tegen, zoals eigenwijze mollen en gaten in de weg. 

 

Eieren zoeken

Ook deze traditie mag niet ontbreken. Om het extra leuk te maken, kun je naast chocolade-eieren ook verrassingseieren verstoppen. Die koop je of maak je gemakkelijk met plastic eieren die je vult met snoepjes.

Of verstop een aantal échte (gekookte) eieren en zet daar een nummer op. Het nummer komt overeen met een cadeautje dat je kind daarna zelf mag pakken uit de Paasmand.

 

Bakken

Een lekkere paastaart of cupcakes gaan er altijd wel in. Ga aan de slag met je kind en laat hem de mooiste baksels zelf versieren. Wordt het een paashaas, reusachtig ei of een stel kuikentjes?

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >