De vlag kan (bijna) uit: ‘Basisscholen in principe 8 februari weer open’

29.01.2021 18:02
basisschool-amsterdam-dicht-tekort-leraren

Met een beetje geluk kan je kind vanaf 8 februari weer naar de basisschool of kinderopvang. “Er moet wel iets heel raars gebeuren wil dat maandag over een week niet kunnen”, zegt demissionair minister van Financiën Hoekstra vrijdag.

Het kabinet wacht een advies van het Outbreak Management Team af voordat het de knoop definitief doorhakt. Dit rapport wordt dit weekend verwacht. “Maar tegelijkertijd moet je ook meewegen welke schade er verder nog ontstaat, en een van de dingen waar ik me heel erg zorgen over maak is het effect dat dit heeft op jonge kinderen”, vertelt Hoekstra hierover. 

 

Lees ook
Samengestelde gezinnen in coronatijd: ‘Mijn ex en ik zitten na jaren eindelijk op één lijn’ >

 

Tol betalen

Premier Rutte deelt deze zorgen: hij zei op zijn wekelijkse persconferentie dat de sluiting van de basisscholen “het meeste pijn” doet. En dat mensen door de coronamaatregelen een “ongelofelijk zware tol” betalen. “Maar de belangrijkste reden dat de scholen nu nog niet open zijn, is dat we nog niet weten hoe snel de nieuwe variant zich verspreidt onder kinderen. Daar brengt het OMT in de komende dagen een advies over uit”, vult coronaminister De Jonge aan.

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >