De juf belde: ‘Niet schrikken als je Amber (7) straks van de bso komt ophalen’

23.02.2024 17:00
de juf belt sprokkel Beeld: Getty Images

Als de school belt flitsen er tachtig scenario’s door je hoofd, geen van alle goede. Gelukkig is er niet altijd sprake van rampspoed. Zoals bij Miranda (39), moeder van Amber (7).

“De kleuterjuf van mijn dochter schaamde zich behoorlijk en durfde het amper te zeggen aan de telefoon, maar ze wilde me waarschuwen. Ik moest niet schrikken als ik Amber (toen 4) straks van de bso zou ophalen, want ‘ze had kappertje gespeeld en leek net de rattenvanger van Hamelen’.

Lees ook – Wat jouw kind kan leren van een simpel bezoek aan de kapper >

Kappertje spelen

In het speelkwartier hadden Amber en haar vriendinnen Mare (5) en Sofie (4) om beurten gevraagd of ze mochten plassen. Juf liet ze gaan, niet wetende dat ze niet naar het toilet gingen, maar naar de knutselhoek waar alle scharen lagen. Volgens Amber wilden ze slechts een elastiekje doorknippen bij Mare, dat in de knoop zat, maar ging per ongeluk haar hele staart mee. Daarop besloten ze elkaars haar te knippen. Bij Amber een scheve pony van ongeveer een centimeter kort, bij Sofie verdween een hele lok.

“De juf was bang dat ik boos zou worden.”

Juf was bang dat ik boos zou worden, maar ach, het is maar haar, dat groeit gewoon vanzelf terug. Ik werk in de zorg, ik weet dat je nu eenmaal geen ogen in je achterhoofd hebt. Sowieso diep respect voor iemand met 28 kleuters in een klas.”