Dan Karaty heeft altijd geweten dat hij op een dag kinderen zou krijgen. “Het was gewoon wachten op de juiste vrouw om ze mee te krijgen.”

Ben je veranderd nu je vader bent?
“Voordat ik vader was, voelde ik me onverwoestbaar: ik kon doen wat ik wilde. Maar ineens draait het niet meer om mij, maar om de kinderen voor wie ik alles perfect geregeld wil hebben, ook financieel. Ik kan geen onverantwoorde risico’s meer nemen of veel te hard rijden – ik heb nu twee kleintjes die op me rekenen.”

Heb je altijd kinderen gewild?

“Voor mij was het vanzelfsprekend dat ik op een dag vader zou worden. Ik ben zelf de jongste van vijf en opgevoed met het idee dat familie op de eerste plaats komt. Ik ben heel close met mijn broers en zussen. Het was nooit de vraag óf ik kinderen wilde, het was gewoon een kwestie van wachten op de juiste vrouw om ze mee te krijgen.”

Je gênantste papa-moment?

“Ik was in een winkel met Natasha en Quinn, die toen een jaar of anderhalf was. In de spiegel zag ik opeens een man met over zijn ene schouder een luiertas en over zijn andere schouder de tas van zijn vrouw. Oh my god, wat is er gebeurd, dacht ik. Ik was niet langer een coole, single gast, maar een echtgenoot en vader.”

En opvoedzonde?

“Ik laat mijn dochter Quinn naar muziek luisteren die misschien minder geschikt is voor kinderen. Van de week hoorde ik haar letterlijk meezingen met Black Widow van Iggy Azalea: I’m gonna love ya, until you hate me, and I’m gonna show ya, what’s really crazy.”

Het hele interview met Dan staat in Kek Mama 06-2015.

11 dingen ouders begrijpen

Nooit meer rustig kunnen zitten, kauwgom in het haar van je kind of snotresten verstopt in huis: er zijn een hoop dingen die je alleen begrijpt als je kinderen hebt. Zoals die in dit lijstje.

Dat je hier het liefst de schaar in zou zetten


Dat dit iets heel gewoons is


En dat ze elkaar ermee slaan, ook


Dat je nu flink in de problemen zit


En dit een goede nachtrust is


Schijnt best gezond te zijn, dat staan


Lees ook
9x het bewijs dat alle kinderen een klein duiveltje in zich hebben >


Je vrije dag


Dat ze zich, ondanks al dat dure speelgoed, vermaken met een lege doos


'Ik zeg het niet nog een keer'


Het had erger kunnen zijn...


Oke, tijd voor een grondige schoonmaak


Bron: Buzzfeed


 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

meningokokkenziekte
Beeld: Unsplash

Het is de nachtmerrie van iedere ouder: dat je kind getroffen wordt door meningokokkenziekte. Zo herken je deze gevaarlijke infectieziekte.

Praktisch iedere ouder weet van het bestaan van meningokokkenziekte, maar lang niet iedereen herkent de symptomen, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van farmaceut GSK. En dat is een slechte zaak, want meningokokkenziekte kan hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging veroorzaken. De cijfers zijn schokkend: de ziekte kan binnen 24 tot 48 uur dodelijk zijn. En helaas is de infectie niet altijd goed te behandelen in het ziekenhuis.

 

De symptomen herkennen

Wat cijfers uit het onderzoek op een rijtje: 71% van de ondervraagden weet (ongeveer) wat meningokokkenziekte is en hiervan weet het merendeel ook dat dit een ernstige infectieziekte is die hersenvliesontsteking kan veroorzaken. De symptomen die door ouders herkend worden, zijn ‘plotselinge hoge koorts’ (64%) en ‘typische huiduitslag op het lichaam (met kleine rode vlekjes)’ (41%).

 

Lees ook:
KIND: Bezorgde moeder Doortje: 'Als mijn zoon bleek ziet, begint mijn hart te bonzen' >

 

Ook hierop letten

Maar er zijn nog meer kenmerken van deze infectieziekte die minder bekend zijn. Van andere symptomen zoals zware hoofdpijn, overgeven, overgevoeligheid voor licht of geluid, of bij baby’s een uitpuilende fontanel, is minder dan een derde van de ouders op de hoogte. Let ook op sufheid, een stijve nek (vooral als je het hoofdje naar voren buigt) of ‘luierpijn’ bij baby’s: een kind begint dan te huilen als je bij het verschonen de benen optilt.

 

#AllMeningitisMatters

In april was het Wereld Meningitis Dag met het thema #AllMeningitisMatters. Hersenvliesontsteking of meningitis is een ontsteking van de hersenvliezen. De ontsteking kan worden veroorzaakt door infectie met virussen, bacteriën of andere micro-organismen. Meningitis treft wereldwijd meer dan 2,8 miljoen mensen per jaar. In Nederland komt de ziekte gelukkig weinig voor.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >