Dan Karaty: ‘O my god, wie is die man met die luiertas’

17.06.2015 11:45

Dan Karaty heeft altijd geweten dat hij op een dag kinderen zou krijgen. “Het was gewoon wachten op de juiste vrouw om ze mee te krijgen.”

Ben je veranderd nu je vader bent?
“Voordat ik vader was, voelde ik me onverwoestbaar: ik kon doen wat ik wilde. Maar ineens draait het niet meer om mij, maar om de kinderen voor wie ik alles perfect geregeld wil hebben, ook financieel. Ik kan geen onverantwoorde risico’s meer nemen of veel te hard rijden – ik heb nu twee kleintjes die op me rekenen.”

Heb je altijd kinderen gewild?

“Voor mij was het vanzelfsprekend dat ik op een dag vader zou worden. Ik ben zelf de jongste van vijf en opgevoed met het idee dat familie op de eerste plaats komt. Ik ben heel close met mijn broers en zussen. Het was nooit de vraag óf ik kinderen wilde, het was gewoon een kwestie van wachten op de juiste vrouw om ze mee te krijgen.”

Je gênantste papa-moment?

“Ik was in een winkel met Natasha en Quinn, die toen een jaar of anderhalf was. In de spiegel zag ik opeens een man met over zijn ene schouder een luiertas en over zijn andere schouder de tas van zijn vrouw. Oh my god, wat is er gebeurd, dacht ik. Ik was niet langer een coole, single gast, maar een echtgenoot en vader.”

En opvoedzonde?

“Ik laat mijn dochter Quinn naar muziek luisteren die misschien minder geschikt is voor kinderen. Van de week hoorde ik haar letterlijk meezingen met Black Widow van Iggy Azalea: I’m gonna love ya, until you hate me, and I’m gonna show ya, what’s really crazy.”

Het hele interview met Dan staat in Kek Mama 06-2015.