In samenwerking met Kek Mama

Creatief met je kind

12.11.2015 10:00

Wordt je kind blij van tekenen en kleuren? Met de Marker Maker (zelf stiften maken) en Picture Perfect (nóg beter natekenen) van Crayola wordt het helemaal een creatief feestje. De moeders van hettestpanel.nl en hun kinderen probeerden het uit*.

 

 

Buiten de lijntjes

Creatief bezig zijn, daar leert je kind veel van. Het geeft hem ruimte om zich te ontwikkelen. Kinderen die regelmatig knutselen of tekenen, leren zich op hun eigen manier uit te drukken en zelf oplossingen vinden. Handige tools voor de toekomst. Bij het kleuren mag je kind best buiten de lijntjes komen: het proces telt, niet het resultaat. Juist als je niet alles voorkauwt en je kind vrijheid en ruimte geeft, komt hij in zijn eigen fantasie terecht.

‘Superduper leuk’

Tien moeders en hun kinderen tussen 6 en 10 jaar deden mee aan het onderzoek door hettestpanel.nl. En ze zijn allemaal enthousiast. “Een leuk, creatief proces van zelf stiften maken,” vinden Fleur (37) en haar dochter over de Marker Maker. “En wat een mooi en handig opbergdoosje.” Viola (37) laat weten: “Zelf weten in welke kleur je de stiften maakt, vindt mijn dochter in haar woorden ‘heel erg superduper leuk’. Handig om mee te nemen naar oma: ook een pluspunt.” Alle testers vinden dat haar kind zijn creatieve talenten ontwikkelt met Picture Perfect. “Ik kreeg echt zin om het meteen uit te proberen,” zegt de dochter van Jill (30). Cindy (39) zou Picture Perfect zeker kopen en aanbevelen aan anderen. “De methode is heel vernieuwend en kan helpen bij kinderen die nog niet zo goed kunnen tekenen.”

De rapportcijfers van het testpanel:

Marker Maker: 9,2

Picture Perfect: 8,6

Crayola Marker Maker

Kikkerbillengroen? Die kleur meng je zelf met de Crayola Marker Maker. Met dit mini-lab maken kinderen zestien verschillende viltstiften in hun eigen favoriete kleur. Mengen gaat heel makkelijk aan de hand van een mengkaart.

Crayola Picture Perfect

Alles natekenen wat je maar wilt, het kan met Crayola Picture Perfect. Je projecteert een beeld op papier waarmee je plaatjes precies kunt natekenen en inkleuren. Van 2D- en 3D afbeeldingen tot afbeeldingen van smartphones en tablets.

Crayola brengt een breed assortiment aan veilige en afwasbare kleurartikelen, knutselsets en kleurspeelgoed.

Info: www.crayola.nl.

* Onderzoek is uitgevoerd door hettestpanel.nl onder moeders en 10 kinderen tussen 6 en 10 jaar, oktober 2015