Crea Bea’s opgelet: dit zijn de leukste knutselwerken voor Vaderdag

13.06.2024 10:00
knutselen vaderdag

Alle luchtjes, stropdassen en boormachines ten spijt: het liefste vaderdagcadeau blijft toch altijd een zelfgemaakte knutsel. Dat zijn de dingen die je over twintig jaar weemoedig opduikt uit een kist op zolder.

Zet je kinderen aan het werk met deze leuke knutselwerken speciaal voor Vaderdag. Zijn ze weer een paar uur zoet én hebben ze meteen een mooi cadeau voor de vader in hun leven.

1. De stropdaskaart

De jolige stropdas vond je zelf als kind misschien een geweldig cadeau, maar dat kun je vaders van nu eigenlijk niet meer aandoen. Deze originele stropdaskaart is des te leuker.

2. De gecustomizede snijplank

Ben je zelf best handig en deins je niet terug voor een gasbrander? Dan gooi je hoge ogen met deze gecustomizede snijplank met tekening van je kind.

Lees ook
Dit zijn de populairste parfums voor mannen >

3. Geldboom

Is ‘het groeit me niet op m’n rug’ een gevleugelde uitspraak bij jullie thuis? Dan is deze geldboom de perfecte knutsel voor jouw Dagobert. Ook handig voor ouders die altijd verlegen zitten om muntgeld voor boodschappenkarren, parkeerautomaten en de daklozenkrant.

4. Deurhangers, notitieboekjes en telefoonhouders

Knutsels waar hij écht wat aan heeft zijn het ideale vaderdagcadeau voor de praktische man. Chris van Go Gracy laat zien hoe je heel makkelijk én low-budget een deurhanger, notitieboekje en telefoonhouder knutselt.

5. Creatief met wc-rollen

Bewaren die wc-rollen, want daar kun je een heel geinig knutselwerkje voor Vaderdag mee maken. Beetje knippen, beetje vouwen et voilà.

6. Aan de slag met krimpfolie

Krimpfolie ken je misschien nog wel uit je eigen kindertijd. Je knipt een ontwerp uit, legt het in de oven en ta-da: de folie is drie keer kleiner en negen keer dikker. Deze sleutelhangers zijn hét cadeau voor de vader die iedere zin begint met ‘heb jij toevallig mijn [vul in] ergens gezien?’.

7. Om in te lijsten

Een bureau of werkbank is niet compleet zonder een foto van zijn bloedjes. Als de vader in het leven van je kinderen een huisman is, staan deze lijstjes ook heel gezellig op de koelkast.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.