Coronaproof Sinterklaas vieren: zó doe je dat

09.11.2020 11:36
sint-intochten

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje (bijna) weer aan. Maar hoe zorg je ervoor dat je kind ondanks de coronamaatregelen een onvergetelijk sinterklaasfeest viert? Bekijk deze tips.

Volg alles op afstand

Ondanks dat de intocht doorgaat zonder publiek en veel sint-evenementen zijn afgezegd, hoeft je kind niets te missen. Zo begint vanaf 9 november het Sinterklaasjournaal weer op NPO3/Zapp. Op YouTube kan je kind elke dag genieten van een nieuwe aflevering van de Staf van Sinterklaas en ook op Spotify zijn heel veel sinterklaasliedjes te vinden. 

 

Live videobellen

Als de sint niet op bezoek kan komen, dan bel je ‘m toch gewoon in? Van opa Jan tot de buurman: iemand heeft vast nog wel een Sinterklaaspak op zolder liggen. Mijter op, baard om, gedichtjes erbij en Skypen maar. Doen jullie aan cadeautjes? Vraag iemand uit de buurt dan of hij na afloop van het videogesprek de gevulde jute zak voor de deur zet en een paar keer flink klopt. 

 

Lees ook
Oh, kom er eens kijken: dit geven ouders gemiddeld uit aan Sinterklaascadeaus >

 

Maak een kleurplaat (en win!)

Omdat de intocht(en) dit jaar niet plaatsvinden, heeft HEMA een leuk alternatief bedacht: een kleurwedstrijd met fijne prijzen. Het enige wat je hoeft te doen is de kleurplaat in jouw dichtstbijzijnde filiaal ophalen (of downloaden via HEMA.nl) en de tekening ingekleurd en wel op het raam van je huis hangen. Maak een foto van het resultaat en deel deze vóór 29 november 2020 op Instagram of Facebook en tag @hemanederland, en wie weet krijgt jouw kind op 5 december bezoek van de Sintbus mét een heuse Sinterklaas, Piet en cadeaus.

 

Ga voor coronaproof snoepgoed

Wie zoet is krijgt lekkers, maar in deze tijd is het strooien met pepernoten niet geheel coronaproof. Kies daarom voor voorverpakt snoep, chocola of maak zelf losse zakjes. Op deze manier komen ze niet in tig verschillende kinderhandjes.

 

Duik samen de keuken in

Je kind ritst de verpakkingen van de cadeaus en jij stort je op alle lekkernijen op tafel – zo is Sinterklaas voor iedereen een feest. Helemaal als de hapjes ook nog zelfgemaakt zijn. Of je nu voor pepernoten, schuimpjes of gevulde speculaas gaat: hier vind je de lekkerste recepten.

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >