Beeld: 123RF
Beeld: 123RF

Lieve (31) is moeder van Jan (3) en Dries (1). Na een heftige scheiding heeft ze de liefde opnieuw gevonden in Rogier, met wie ze een latrelatie heeft. Voor Kek Mama schrijft ze over alles wat ze sindsdien doormaakt.

Toen ik viereneenhalf jaar geleden een positieve zwangerschapstest in mijn handen hield, wist ik direct dan we een decemberbaby verwachtten. Dat dit een kerstkindje zou kunnen worden bleek bij de eerste echo en toen Jan geboren werd op kerstavond was dat meer dan een prachtig cadeau. De geboorte van nieuw leven op kerstavond.. Symbolischer kon bijna niet.
 

Enorm onpraktisch

Al bij zijn eerste verjaardag bleek dat romantische enorm onpraktisch. Wie zat er nou te wachten op een gezellige kinderverjaardag zo vlak voor de kerstdagen? Iedereen kwam langs voor een taartje en een cadeautje maar wist niet hoe snel ze weer moesten vertrekken om de laatste kerstinkopen te doen. Een half uur in de rij bij de slager, de groenteboer of de bakker.

Naast het onpraktische gedeelte kwam ook nog eens bij dat we de familie maar liefst drie dagen achter elkaar zagen. De eerste dag hadden we nog wel genoeg te bespreken maar op dag twee en drie raakten de gespreksonderwerpen op. Om nog maar te zwijgen over de shitload aan cadeaus voor de kleine man.
 

Overvolle decembermaand

Nu we (bijna) gescheiden zijn, is de decembermaand nog overvoller geworden dan dat hij al was. Jan en Dries vieren dit jaar maar liefst 3 keer Sinterklaas, zetten in twee weken tijd 5 keer hun schoen, hebben niet 2 maar 4 kerstdagen en dan vergeten we bijna Jan zijn verjaardag, maal twee.

Ik houd serieus een Excel-bestandje bij met wanneer we welk cadeaus geven. De ingepakte presentjes boven op zolder zijn gemerkt met een soort codes. Zo betekent SV; Sinterklaas bij mijn vader, anders is het niet te onthouden. Oma’s, opa’s, ooms en tantes weten van gekkigheid niet meer wat ze moeten geven en Jan is één bonk spanning. Hij kent het speelgoedboek bijna uit zijn hoofd.
 

Doorgeslagen

Afgelopen weekend mochten Jan en Dries hun schoen bij mij zetten. Toen er ’s ochtends in plaats van een chocoladeletter slechts een paar pepernoten in hun schoen zaten en er maar één cadeautje te bekennen was, raakte Jan intens teleurgesteld. En precies dat moment deed me realiseren dat we met zijn allen helemaal zijn doorgeslagen.
 

'Vraag maar aan Sinterklaas'

Ik nam Jan op schoot en sprak hem even streng toe dat Sinterklaas dit gedrag vast niet lief zou vinden. Maar ik wist stiekem dat ik dit gedrag had gevoed. Want bij elke folder of reclamespot riep ik hard ‘Vraag maar aan Sinterklaas of vraag maar voor je verjaardag’. Logisch dat die stomme (praktische) rugtas een beetje teleurstellend was. Op de vraag wat hij eigenlijk het allerliefste zou willen hebben als hij één ding mocht kiezen voor Sinterklaas of zijn verjaardag kwam een enorm ontroerend antwoord. Hij wilde het aller, aller, allerliefst patat kopen uit het raam ofwel een Happy Meal van de McDrive.

Geen moeilijk gedoe dus voor ons dit jaar op kerstavond. Geen uren in de rij bij de slager, groenteman of bakker. Wij dineren dit jaar uiterst luxe bij restaurant ‘De Gouden Bogen’. Niet in de laatste plaats omdat mama dat zo lekker vindt maar om de allergrootste wens van mijn bijna vierjarige zoon te vervullen. Daar kan toch geen cadeau tegenop.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >