Celeb College – Matt Damon

25.05.2016 18:11
Celeb Matt Damon Beeld: ANP

In iedere Kek Mama: Celeb College van een bekende vader of moeder. Want die bekende ouders weten ook alles. Deze keer: Matt Damon.

1. Raak niet in paniek

Matt wordt door zijn vrouw Red Alert genoemd. Oftewel: Alarmfase Rood. “Zorgzaam zijn is goed”, aldus Matt. “Maar ik sla nogal eens door in overbezorgd. Ik moet stoppen met als een helikopter boven mijn kinderen te cirkelen. Ze moeten de vrijheid hebben zelf de wereld te ontdekken.”

2. Blijf een man

Met echtgenote Luciana en dochters Alexia, Isabella, Gia en Stella giert het oestrogeen Matt thuis om de oren. Geen wonder dat hij soms mannendingen wil doen. Potje honkbal kijken op televisie, stukje motorrijden of met een stelletje vrienden de kroeg in.

3. De twee-weken regel

Als Matt langer dan twee weken ergens moet filmen, neemt hij zijn gezin mee. “Toen ik in Zuid-Afrika de film Invictus opnam, heb ik de kinderen een werkstuk over Nelson Mandela laten maken. Op school geven ze daar dan weer een spreekbeurt over. Een win-win-situatie.”

WIE IS WIE
Matthew Paige Damon (45) is acteur en getrouwd met de Argentijnse Luciana Barroso. Samen hebben ze drie kinderen: Isabella, Gia en Stella. De filmster is stiefvader van Luciana’s eerste dochter Alexia.