Celeb college: Gwen Stefani

14.09.2016 14:58

In iedere Kek Mama: Celeb College van een bekende vader of moeder. Want die bekende ouders weten ook alles. Deze keer: Gwen Stefani. 

1.    Neem een lelijke nanny 

Een jaar geleden scheidde Gwen van echtgenoot Gavin: meneer had – hoe cliché – een affaire met de nanny. Leermoment: kies altijd een lelijke oppas. Gwen: “Natuurlijk moet ze goed zijn met kinderen, maar zeg zelf: hoe lelijker ze is, hoe kleiner de kans dat je geliefde voor haar valt.”

2. Ontwerp kinderkleertjes 

Voor het Japanse Harajuku Fashion ontwerpt Gwen T-shirts, jurkjes en jasjes voor kinderen. “Mijn kleding zit lekker, ziet er fleurig uit en is een tikkie mysterieus. Dat moet ook, want ik kan er niet tegen als kinderen er saai bijlopen. Daar word ik verdrietig van.” 

3. Kijk naar de Brady Brunch 

Als ze er opvoedkundig even niet uitkomt, kijkt Gwen naar tv-series over andere gezinnen. “Ik ben verslaafd aan The Brady Bunch, Family Ties en Little House on the Prairie. In al die series gaat iedereen weleens in de fout, ook de ouders. Het uiteindelijke geheim is meestal: praat erover en lach erom.”

4. Vraag hulp van boven 

Naast haar moeder en tv-series heeft Gwen nog een derde opvoedhulplijn: die met God. De zangeres gaat elke zondag met haar kroost naar de kerk. “Dan vraag ik hem van mij een goede moeder te maken.” Streng in de leer is ze niet: “Mijn zoons mogen best homo zijn hoor, God houdt van iedereen.”

5. Leg je smartphone weg 

“Ik zie maar al te vaak moeders die meer oog hebben voor hun mobiel en laptop dan voor hun kinderen,” aldus Gwen. “Leg weg, die troep. Doe iets leuks met de kinderen, praat met ze of lees een mooi verhaal voor. Als je je in hun wereld verdiept, zullen ze je later dankbaar zijn. Let op mijn woorden.”

Gwen Renée Stefani (46) is zangeres, actrice en modeontwerpster. Ze heeft een relatie met countryzanger Blake Shelton (40). Met haar ex-man Gavin Rossdale heeft Gwen drie zoontjes: Kingston James McGregor (10), Zuma Nesta Rock (8) en Apollo Bowie Flynn (2).