‘Care For Life’ laat wensen van zieke en gehandicapte kinderen uitkomen

20.02.2017 11:26
care-for-life

De cijfers liegen er niet om: zo’n 400.000 kinderen in Nederland hebben een chronische ziekte en voor 80.000 kinderen heeft die ziekte een grote invloed op hun dagelijkse activiteiten: ze krijgen te maken met onderzoeken, operaties of het op tijd innemen van medicatie.

Care For Life zet zich voor deze kanjers in met als doel: kinderen die chronisch, levensbedreigend, terminaal ziek zijn of een handicap hebben éven laten vergeten dat ze patiënt zijn.
 

Zorgeloze jeugd

Eind 2010 werd Care For Life opgericht door Duco van Keimpema, eigenaar van cosmetica distributeur Care Cosmetics. Duco liep al jaren rond met het idee om een steentje bij te dragen aan de samenleving. Hij werd geraakt door verschillende verhalen van kinderen die nét buiten de boot vielen bij hun verzekering, waardoor zij niet de hulp konden krijgen die zij nodig hadden. Vanuit deze behoefte is Care For Life in het leven geroepen. Want, vindt de stichting: ieder kind heeft recht op een zorgeloze jeugd.
 

Steuntje in de rug

De organisatie biedt het kind en de familie een (financieel) steuntje in de rug. Zo kan de stichting voor kinderen die dat vanwege hun ziekte of aandoening hard nodig hebben bijvoorbeeld extra medische ondersteuning of onderwijs realiseren. Ook laten de vrijwilligers geregeld mooie wensen van kinderen uitkomen en wordt er bijvoorbeeld een prinsessendag of dagje dierentuin georganiseerd. Een prachtig initiatief, vinden wij.