Campagne ‘Samen Smeren’: gratis zonnebrandcrème en lesmateriaal voor basisscholen

18.04.2017 08:35
campagne-samen-smeren

Vandaag gaat de jaarlijkse campagne ‘Samen Smeren’ in Nederland weer van start: een uniek initiatief waarbij basisscholen in Nederland gratis zonnebrandcrème krijgen, plus een geanimeerd pakket lesmateriaal met mascottes Brom & Brul in de hoofdrol. 

Doel? Het verbranden van de kwetsbare kinderhuid tijdens het buitenspelen voorkomen én jonge kinderen het belang van insmeren bijbrengen. 
 

Flink smeren

Ga er maar aan staan als leerkracht: 30 kinderen insmeren voor het buitenspelen. En dat zonder budget voor zonnebrandcrème. Ladival Zonbescherming komt met de oplossing: ze stellen duizenden mini flacons ‘Ladival voor Kinderen SPF 30’ gratis beschikbaar aan basisscholen en ontwikkelden een praktische methode om kleuters elkaar te laten insmeren.
 

Lesmateriaal

Centraal in deze campagne staan mascottes Brom & Brul. Deze dieren leggen in de leuke prentenboekjes, heldere video’s, praktische stappenplannen en kleurplaten uit waarom insmeren zo belangrijk is én vertellen hoe kleuters elkaar kunnen insmeren. Stickers en maskers maken het pakket nog leuker. En na het insmeren krijgen kleuters een waar ‘smeerdiploma’ mee naar huis. 

Ook dit jaar komt Ladival weer in actie voor KWF Kankerbestrijding: per verkochte flacon ‘Ladival voor Kinderen’ wordt 1 euro gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding.