Het wordt steeds belangrijker om je kind gezond te laten eten, ook op school. Dus wat stop je in zijn broodtrommel en hoe zorg je ervoor dat hij het ook opeet? Wij geven tips.
Lees verder onder de advertentie
Welke broodtrommel?
Er zijn allerlei soorten broodtrommels verkrijgbaar, maar koop in elk geval een stevige trommel die ook goed sluit. Zo blijft het voedsel langer vers. Voor je kind is het natuurlijk leuk als hij een vrolijke broodtrommel tevoorschijn kan toveren in de lunchpauze. Koop dus bijvoorbeeld een broodtrommel van Disney, of als je zoon voetbalgek is, één met het logo van z’n favoriete club. Ook leuk: ga zelf aan de slag en maak een heel persoonlijke broodtrommel voor je kind.
Lees verder onder de advertentie
Het 10-uurtje
In de ochtendpauze – het ’10-uurtje’ – kan je kind wat fruit nemen of een snackgroente. Denk bijvoorbeeld aan minitomaatjes of stukjes komkommer. Maar ook een volkoren of bruine boterham, knäckebröd of mueslibrood zijn geschikt om in de broodtrommel te stoppen.
Komkommer, kaas, sla, appel: varieer met het broodbeleg voor je kind. Gebruik een deeg-uitsteker in een leuke vorm, zoals een klaviertje vier of hartje, en snijd de vleeswaren of het brood uit. Zo is het voor je kind leuker om zijn lunch op te eten. Handig: om te voorkomen dat het broodbeleg warm is, maak je de inhoud van de broodtrommel de avond ervoor al klaar. Stop het brood in de vriezer en leg het pas in de broodtrommel zodra je je kind naar school brengt. Zo is het tegen lunchtijd ontdooid en smakelijk om te eten.
Lees verder onder de advertentie
Extra tips
Geef je kind een mooie drinkbeker of bidon mee die gemakkelijk te hervullen is. Water is het meest gezond om mee te geven, dat je een smaakje kunt geven met een plakje sinaasappel, citroen of limoen
Maak een extra feestje van de broodtrommel door elke dag een lunch op kleur mee te geven: bijvoorbeeld de ene dag een rode inhoud (tomaatjes, aardbeien, etc) en de andere dag een gele inhoud (kaas, banaan). Leg een servetje op de bodem van de trommel of wikkel er een om de boterham.
Varieer met de soorten brood die je meegeeft aan je kind: boterham, pistolet, bagel, bolletje, etc.
Stop een lief briefje in de broodtrommel: reken maar dat er een glimlach op het gezicht van je kind verschijnt.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Genoeg vrouwen doen het weleens: stiekem in zijn telefoon kijken. Niet omdat ze op zoek zijn naar ellende, maar omdat er iets wringt. Een gevoel. Iets wat niet helemaal klopt. Het overkwam Iris. En voor ze het wist, zat ze in zijn telefoon, op zoek naar antwoorden waar ze helemaal niet voor was.