Broodtrommel vullen voor je kind: waar moet je op letten?

03.09.2018 09:03
broodtrommel vullen kind Beeld: Pixabay

Het wordt steeds belangrijker om je kind gezond te laten eten, ook op school. Dus wat stop je in zijn broodtrommel en hoe zorg je ervoor dat hij het ook opeet? Wij geven tips.

Welke broodtrommel?

Er zijn allerlei soorten broodtrommels verkrijgbaar, maar koop in elk geval een stevige trommel die ook goed sluit. Zo blijft het voedsel langer vers. Voor je kind is het natuurlijk leuk als hij een vrolijke broodtrommel tevoorschijn kan toveren in de lunchpauze. Koop dus bijvoorbeeld een broodtrommel van Disney, of als je zoon voetbalgek is, één met het logo van z’n favoriete club. Ook leuk: ga zelf aan de slag en maak een heel persoonlijke broodtrommel voor je kind.

Het 10-uurtje

In de ochtendpauze – het ’10-uurtje’ – kan je kind wat fruit nemen of een snackgroente. Denk bijvoorbeeld aan minitomaatjes of stukjes komkommer. Maar ook een volkoren of bruine boterham, knäckebröd of mueslibrood zijn geschikt om in de broodtrommel te stoppen.

 

Lees ook:
Lekker voor in de broodtrommel: BEAR >

 

De lunch

Komkommer, kaas, sla, appel: varieer met het broodbeleg voor je kind. Gebruik een deeg-uitsteker in een leuke vorm, zoals een klaviertje vier of hartje, en snijd de vleeswaren of het brood uit. Zo is het voor je kind leuker om zijn lunch op te eten. Handig: om te voorkomen dat het broodbeleg warm is, maak je de inhoud van de broodtrommel de avond ervoor al klaar. Stop het brood in de vriezer en leg het pas in de broodtrommel zodra je je kind naar school brengt. Zo is het tegen lunchtijd ontdooid en smakelijk om te eten.

Extra tips

  • Geef je kind een mooie drinkbeker of bidon mee die gemakkelijk te hervullen is. Water is het meest gezond om mee te geven, dat je een smaakje kunt geven met een plakje sinaasappel, citroen of limoen
  • Maak een extra feestje van de broodtrommel door elke dag een lunch op kleur mee te geven: bijvoorbeeld de ene dag een rode inhoud (tomaatjes, aardbeien, etc) en de andere dag een gele inhoud (kaas, banaan). Leg een servetje op de bodem van de trommel of wikkel er een om de boterham.
  • Varieer met de soorten brood die je meegeeft aan je kind: boterham, pistolet, bagel, bolletje, etc.
  • Stop een lief briefje in de broodtrommel: reken maar dat er een glimlach op het gezicht van je kind verschijnt.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >