Besteed je (quarantaine)tijd nuttig: déze moeders doen aan achterstallig opvoedonderhoud

05.05.2020 11:54
achterstallig_opvoedonderhoud

Nu je kind 24/7 thuis is en je niet meer om 06.00 uur je bed uit hoeft om broodtrommels te vullen, heb jij mooi de tijd voor wat achterstallig opvoedonderhoud. 

Stoppen met speen

Mariëtte is de moeilijkste niet op het gebied van opvoeden en zeker niet op het gebied van de speen. Om die reden slaapt dochter Nora (4) nog steeds niet zonder. Door alle drukke schema’s heeft Mariëtte het stoppen steeds voor zich uitgeschoven – gebroken nachten komen immers nooit goed uit. Toch heeft ze nu een slimme manier gevonden om Nora van het speentje af te helpen.

 

Plassen op het potje

En als je kind dan toch de hele dag thuis is, kun je net zo goed gelijk beginnen met zindelijkheidstraining, dacht ook Kek Mama’s Eline. Ze was bang dat het wel even zou duren voordat haar dochter (2) uit de luiers zou zijn, maar niets blijkt minder waar: door slechts één simpele tip gaat ze uit zichzelf op het potje. 

 

Lees ook
Willeke (33) slaapt met haar hele gezin in één bed >

 

In eigen bed slapen

Lisa’s peuter Bobbi vond het lastig om in haar eigen bed te slapen en lag daarom negen van de tien keer tussen haar ouders in. Tot Lisa en vriend Thijs tijdens de quarantaine begonnen met slaaptraining. “Nooit verwacht dat ik haar binnen een week in haar eigen bedje zou krijgen.”

 

Neem nu een abonnement op Kek Mama en profiteer van een geweldige aanbieding: 8 nummers én een Studio Noos-tas voor maar € 49,95!