Ben je het helemaal beu? Zó wek je de bevalling op

27.03.2018 08:07
bevalling opwekken Beeld: Pexels

Tuurlijk ben je trots op die bolle buik, maar eerlijk is eerlijk: op den duur heb je er soms he-le-maal genoeg van. Gelukkig zijn er manieren vanwaar beweerd wordt dat ze de bevalling opwekken…

Je veters strikken: ellende, dus je pakt maar weer die oude Uggs uit de kast. Bukken om iets op te rapen: schier onmogelijk. Overeind komen van de bank: fijn als iemand je even een handje helpt. Ja, zo’n bolle buik tegen het eind van je zwangerschap kan op z’n zachtst gezegd knap onhandig zijn. Niet gek dus, dat je er soms helemaal klaar mee bent. Er zijn wel oude, befaamde trucjes om de bevalling op te wekken. Of ze daadwerkelijk werken: wij durven het niet te beweren, maar hee: je kunt het altijd proberen.
 

Tonic

Een klassieker die je veel hoort: door het drinken van tonic of bitter lemon zou je baby eindelijk aanstalten maken om de wereld te begroeten. In deze drankjes zit namelijk kinine, en die stof zou jouw lichaam stimuleren om te gaan bevallen. Kleine kanttekening: er schijnen enorme hoeveelheden kinine nodig te zijn om effect te hebben.
 

Ananas

In het verlengde van de tonic: ook ananas bevat kinine, en dan vooral het hart ervan. En dat zóu dus de bevalling kunnen opwekken. Maar ook hier geldt: je moet er kilo’s van eten om tot een resultaat te komen.
 

Frambozenbladthee

Het drinken van deze thee moet zorgen voor sterkere baarmoederspieren, waardoor je weeën beter kunt opvangen en het bloedverlies tijdens de bevalling beperkt blijft. Maar er wordt van oudsher ook beweerd dat deze thee de ontsluiting een handje op gang helpt. Het is het proberen waard, toch?
 

Lees ook
Dit zijn de fasen van een bevalling >

 

Seks

Nog zo’n klassieker: een stevig robbertje seks zou ervoor zorgen dat je in no time loopt te puffen en persen. Die gedachte is tweeledig: sperma bevat het hormoon prostaglandine, wat een bevalling kan stimuleren. Plus: krijg jij een orgasme, dan trekt jouw baarmoeder zich samen – net zoals tijdens een wee. Er wordt beweerd dat je hiermee je baarmoeder een soort startsignaal geeft.
 

Pittig eten

Pittig eten schijnt niet alleen je darmen te stimuleren, maar laat ook jouw baarmoeder samentrekken. Dus bestel maar met gerust hart een vindaloo curry of roti met madam jeanette – als je het aandurft.
 

Tepelstimulatie

Het stimuleren van je tepels door ze te masseren (of eraan te laten zuigen) stimuleert de aanmaak van oxytocine, een hormoon dat weeën opwekt. Je bootst dan als het ware een drinkende baby na, waardoor je lichaam denkt: ik moet werpen, nu! Nou ja, dat is de gedachte erachter. Succces!

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >