Babyzwemmen: dit wil je erover weten

14.08.2018 10:07
babyzwemmen Beeld: Unsplash

De meeste baby’s zijn er gek op: lekker spetteren in het water. Niet voor niets is babyzwemmen hartstikke populair. Dit moet je erover weten.

Vanaf wanneer?

Bij de meeste zwembaden is je kindje welkom vanaf 3 maanden oud. Het tijdstip waarop je wilt beginnen hangt natuurlijk ook af van jullie eigen voorkeur en wat voor type jouw baby is. Is hij gek op water en vindt-ie het leuk om iets te ondernemen of andere kindjes te zien? Dan is babyzwemmen zeker aan te raden. Babyzwemmen is goed voor de motoriek en als je regelmatig gaat, leert je kind al op jonge leeftijd vertrouwd te zijn met water – scheelt weer een hoop gekrijs tijdens de eerste zwemlessen.

 

Wat heb je nodig?

Uiteraard neem je een zwembroekje of badpakje, badcape en wat hydrofielluiers mee. Maar vergeet ook vooral niet om speciale zwemluiers mee te nemen. Gewone luiers kun je niet gebruiken tijdens het zwemmen: deze zuigen zich vol met water waardoor de luier dik en zwaar wordt en jouw kindje naar beneden kan trekken. Een zwemluier neemt geen water op, waardoor er prima mee gezwommen kan worden. Alleen betekent dit ook dat-ie geen urine absorbeert. Hou daar dus rekening mee, het is na het zwemmen geen vervanger van een gewone luier. Overigens vangt een zwemluier een drol wel op, dat scheelt weer gênante taferelen in het zwembad.

 

LEES OOK
KIND: Lees hier alles wat je moet weten over zwemles voor kinderen >

 

Welk zwembad kies je?

Kies voor een zwembad in jullie buurt dat speciale babyzwemuurtjes heeft. Tijdens deze lessen is het water extra warm gemaakt voor de allerkleinsten. Een voordeel van specifiek babyzwemmen in een groep is dat er begeleiding van een zwemleraar is. Samen doen jullie oefeningen in het water, en voor kleintjes is het altijd leuk als er andere kinderen bij zijn. Ook zijn er vaak attributen als zwembandjes, zwemstoeltjes, mini-glijbaan, badeendjes en een aankleedkussen in de kleedruimte.

 

Vertrouwd raken met water

Babyzwemmen is de ideale manier voor je kind om met water vertrouwd te raken. Spelenderwijs leert-ie samen met leeftijdsgenootjes te trappelen, drijven, kopje onder gaan en spetteren. Als je baby hier moeite mee heeft, kun je thuis onder de douche of in bad ook een beetje oefenen.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >